Oslo ve Frankfurt’ta tecrit protestosu

Oslo ve Frankfurt’ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi ile eylemler düzenlendi. Tecrit protesto edildi.

Norveç’in başkenti Oslo’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebi ve tecridi protesto etmek amacıyla 3 günlük çadır eylemi düzenlendi.

Norveç parlamentosu önünde düzenlenen eylemde bildiri dağıtıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve serbest bırakılması için 3 günlük çadır eylemi başladı.

Haupwachede saat 17.00’de çadır açan Kürdistanlılar “Kürdistan’a statü, Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartların yanı sıra Öcalan’ın flamalarının astı. Bildirinin de dağıtıldığı eylemde
Almanların da yoğun ilgi gösterdiği eylemde Almanca konuşmalar da yapıldı. Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekilen konuşmalarda, “Artık bizler alanda Önderliğimiz için her alanı eyleme yerine çevirmeliyiz. Bunun için, bütün halkımıza eylemleri yükseltme çağrısı yapıyoruz” denildi.

Eylem saat 21.00’a kadar sürdü. Her gün 17.00-21.00 saatleri arasında eylem düzenlenecek. Cumartesi günü ise bir yürüyüş ile çadır eylemi sonlandırılacak.