Paris’te 3 günlük açlık grevi başladı

Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden açlık grevi eylemlerine destek ve eylemcilerin sesi olabilmek için 11 kişi üç günlük dayanışma amaçlı açlık grevine başladı.

Fransa “Tecrite Karşı Yaşam Platfomu” üyeleri saat 17.00'de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasında yaptığı basın açıklaması ile Katalonya’dan 4, Kürdistan ve Türkiyeli 7 olmak üzere 11 kişi ile açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla üç gün sürecek açlık grevi başlatıldığı belirtildi.

Açlık grevi direnişinin 33. gününde olan Özkan Özdemir, “Leyla Güven şahsında başlayan zindanlarda ve tüm dünyada devam eden açlık grevi eylemleri büyük moral ve kararlılıkla devam etmektedir ve zafer inancımız tamdır.

Bütün inançlarda, dinlerde ve kültürlerde kutsal olan annelik ve annelik hukukuna bile saygıları yok. Annelerimiz sokak ortasında sürükleniyor, işkence görüyor. Evlatlarının yaşamlarından tedirgin olduklarını, kamuoyuyla paylaştığı her an da, devletin kolluk güçlerinin zulmüne maruz kalıyor. Bu görüntüleri gören ve kendisine insanım diyen hiçbir birey sessiz kalmaması gerekiyor. Açlık grevi ve ölüm oruçlarına karşı devletin saldırganlığı karşı sessiz kalmak suça ortak olmak anlamına geliyor" dedi.

3 Mayıs dünya basın özgürlüğü gününde 13 gazetecinin süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olduğu belirtilen açıklamada "Biji berxewdane zindanan" sloganları atıldı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) Eşbaşkanı Zenep Birsel Ocak ve Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi meclisi eşbaşkanı Necmettin Demiralp “Açlık grevi direnişlerinin sesi olmalıyız” diyerek şunları belirtti: “İlericiler, demokratlar, akademisyenler ve tüm halkımızı tecrite karşı mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz."

Basın açıklaması Cumartesi ve Pazar günleri Chatlet Meydanı’nda yapılacak eylemlere tüm Kürdistanlıların ve dostlarının güçlü katılma çağrısı ile son buldu.