Paris’te “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” eylemi

Paris’in Drancy banliyösünde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde bulunan Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında yürüyüş ve miting düzenledi.

Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK flamaları ile Bobigny tren istasyonuna doğru yürüyüşe geçen gençler, burada Kurdistan Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra TCŞ adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Önder Apo, uluslararası bir komployla 24 yıl boyunca ağırlaştırılmış tecrit ve işkence koşullarında İmralı Adası’nda müthiş bir direniş gösterirken, Kurdistan Özgürlük Hareketi ve gerilla, Türk faşizmine ve özel savaş politikalarına boyun eğmiyor. CPT, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlar, iki yıldır haber alınamayan Önder Apo’ya karşı uluslararası hukuka aykırı tutumlar sergileyenlere karşı hiçbir tepki göstermiyor ve Türk faşizminin ilerlemesine izin veriyor” denildi.

TekoJIN adına yapılan açıklamada ise, "Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü, kadınların ve Kürt halkının her yerde özgürlüğüyle doğrudan bağlantılıdır. Türk devletinin Önder Apo’yu tecrit etmesi, bu devrimi güçlendiren fikirlerden korktuğunun kanıtıdır." 

Eylem "Bijî berxwedana İmralı" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları ile son buldu.