Paris, Stuttgart ve Darmstadt'ta açlık grevleri sürüyor

Fransa’nın başkenti Paris’te yürütülen açlık grevine paralel olarak Fransa Parlamentosu ve Uluslararası Af Örgütü ziyaret edilerek dosyalar sunuldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması için Paris’te başlatılan açlık grevi eylemi 6. gününde devam ediyor.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezinde 24 kişinin devam ettirdiği açlık grevi eyleminde heyetler oluşturarak, greve ilişkin bir çok kuruma dosyalar sunuldu.

Eylemciler üç heyet oluşturarak Fransa parlamentosuna, Uluslararası Af örgütüne ve Fransa haber ajansı AFP'yi ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve tutsak HDP’li vekil Layla Güven'in başlattığı açlık grevinin amacını içeren dosyalar sunuldu.

Açlık grevi eylemine ziyaretler de devam ediyor. France-Kurdistan derneğinin eş başkanı Sylvie Jan eylemcileri ziyaret ederek destek mesajları verdi.

Başta Leyla Güven olmak üzere, açlık grevi yürüten tüm eylemcileri selamlayan Jan, "Kürdistan'da ve Türkiye'de kaosun bitmesi için acilen Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması gerekiyor" dedi.

TEV-ÇAND sanatçıları da açlık grevcilerine destek amacıyla çeşitli aktivitelerde bulundu.

STUTTGART’TAKİ AÇLIK GREVİ 7’İNCİ GÜNÜNDE

Almanya’nın Stuttgart kentinde başlatılan açlık grevi ise 7’inci gününde devam ediyor. Bu Çarşamba günü Freiburg ve Lahr bölgelerinde gelen 20 kişilik bir grup, açlık grevini Heilbornn grubundan devraldı. Açlık grevi, gündüzleri Marstallstraße’de, akşamları Demokratik Toplum Merkezi’nde yürütülüyor. Salı günü de Freiburg grubu açlık grevini devralacak.

 

DARMSTADT GREVİNDE 7'NCİ GÜN

Almanya’nın Darmstadt kentindeki açlık grevi de yedinci gününe girdi. Diğer alanlarda olduğu gibi bu kentteki eylemde aynı amaçla, dönüşümlü olarak sürdürülüyor.