Paris’te binler Efrîn Günü için yürüdü

24 Mart Dünya Efrîn Günü’nde, Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi yürüdü.

16 Mart'da Paris'te bir araya gelen farklı ülkelerden kurum temsilcileri ve şahsiyetlerin "Efrîn için uluslararası aksiyon" kampanyası çerçevesinde Paris'te binlerce Kürdistanlı ve dostları Efrîn'i sahiplenme eylemine katıldı.


Fransa Komünist Partisi, Sol Parti, Sosyalist Parti, Fransa Kürdistan Derneği, başta olmak üzere 26 sendika, feminist kurumların yanı sıra, Paris Efrîn'i Sahiplenme Platformu bileşenlerinin çağrısı ile sabah saatlerinde binlerce kişi Gare du Nord önünde toplandı.

"Türkiye cihadistler ile birlikte Efrîn'de etnik temizlik yapıyor tüm uluslar sessiz" pankartı taşınarak " Her yer Efrîn her yer direniş " sloganları ile yürüyüşe geçen kitle YPG/ YPJ flamalar taşıdı.

Fransız medyasının yoğun ilgi gösterdiği 24 Mart Dünya Efrîn'i sahiplenme günü yürüyüşünde binlerce bildiri dağıtıldı.

Republique Meydanı’na gelindiğinde bir mitingi gerçekleştirildi. Tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Fransa Kürt Konseyi eş bakanı Vedat Bingöl, Kürt Siyasetçi Xebat Öcalan ve Ciwanên Azad üyesi Mervan Botan birer konuşma yaptılar.

Mitingde Fransa Komünist Partisi Milletvekili Stephane Peu, Sol parti adına Dannille Simonet, Yeşiller’den Jerome Girise, Sosyalist Parti Milletvekili François Pupponi ve Fransız Anti kapitalist ve öğrenci grupları da birer konuşma yaptılar.

24 Mart Dünya Efrîn'i Günü mitinginde Newroz da coşkuyla kutlandı.

Mitingde sanatçılar Pınar Aydınlar, Farqin Azad, TEV-ÇAND sanatçıları ve Fransız müzik grupları sahne aldı.

Dünya Efrîn'i Günü Republique Meydanında binlerce kişinin "Her yer Efrîn, her yer direniş", " Katil Erdoğan" sloganları ile son buldu.