Paris'te binler Efrîn için yürüdü

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları binlerce kişi protesto etti.

Paris Efrîn'i Sahiplenme Platformu öncülüğünde saat 14.00'de Republique Meydanı’nda toplanan Kürdistanlılar ve dostları "Katil Erdoğan" ve "Direniş" sloganları atarak Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarında gerçekleştirdiği katliamları yansıtan dövizler taşıdı.



Republique Meydanı’nda Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri Pierre Laurent kısa bir konuşma yaptı.

Kürt halkı ile dayanışma içinde olacaklarını söyleyen Laurent, “Fransa'nın Türk devletinin Efrîn'de Kürtlere yönelik soykırım saldırılarına karşı somut tutum alması gerekiyor” dedi.

Laurent ayrıca PKK'nin terör listesinden çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Republique Meydanında başlayan yürüyüşte kadınlar "Efrîn yalnız değildir", "Türk faşizmine geçit yok" gençler ise "Seri Hılde" pankartları ile kortejdeki yerini aldı.

Yürüyüş boyunca Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını içeren bildiriler de dağıtıldı.

Chatlet Meydanı’nda ise bir miting gerçekleştirildi. Mitingde Paris Efrîn'i Sahiplenme Platformu temsilcileri birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, “Türk devleti Efrîn'de çocukları, kadınları katlediyor. Bizler sabah ise sabah, gece ise gece her an eylemde olacağız, Efrîn'i yalnız bırakmayacağız” denildi.

Paris ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların ve dostlarının yarın saat 14.00'de yapılacak eyleme güçlü katılım çağrısında da bulunuldu.

Eylem "Biji berxewdane Efrînê" sloganları ile son buldu.