Paris’te binler Newroz’da buluştu

Paris’te binler Newroz’u büyük bir coşku ile kutladı.

Fransa’nın başkenti Paris'te Kurdistanlılar, geleneksel Newroz kutlamasını coşkuyla kutladı. Binlerce kişinin katıldığı kutlama, Paris'in Villiers-le-bel  banliyösünde gerçekleştirildi. 

Kutlamalar sırasında Kürt müzikleri çalındı, halaylar çekildi ve Newroz ateşi yakıldı.

Newroz şehitleri şahsında Kurdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Fransa Demokratik Kürt Konseyi Eşbaşkanı Abdullah Ülmez yaptığı konuşma ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere dört parça Ķurdistan'ın, gerilla ve zindan direnişçilerinin, bütün insanlığın Newroz bayramını kutladı. Katılımcılardan Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Sözcüsü Bedran Çiya da bir konuşma yaptı.

Gençler ve kadınların yoğun olduğu kutlamada, Kurdistanlılar sık sık “Bijî Serok Apo”, ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganlarını attı.

Newroz’da 23 Aralık 2022 tarihinde Paris'te katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl da anıldı.

Kurdistanlılar, Farqîn Azad, Suna Alan, Helime Omarî, Hozan Faruk, Yakup Adîktî’nın stranları ve TEV-ÇAND Govend Ekibi eşliğinde halay çekti. 

Son olarak Newroz Tertip Komitesi 14 Mayıs’ta Türkiye’de gerçekleşecek seçimler için halkı seçmen kayıtlarını yaptırmaları için konsolosluğa yönlendirdi.