Paris’te Cumartesi Anneleriyle dayanışma eylemi

Fransa'nın başkenti Paris'te Cumartesi Annelerinin Galatasaray meydanında 700 haftadır devam ettirdiği oturma eylemine destek amaçlı bir eylem gerçekleşti.

Paris'in Chatelet-Les Halles meydanındaki oturma eylemi saat 12.00'de “devrim şehitleri” için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

HDK-Fransa, CDK-F, ACTIT, ODAK, BİR- KAR, FEDA, FUAF, TJK-F, SKB, ADHK, Partizan, SYKP, İCOR ve Proleter Devrimci Duruş gibi çok sayıda kurum temsilcilerinin katıldığı oturma eyleminde "Bizler unutmayacağız, bizler affetmeyeceğiz, bizler asla terk etmeyeceğiz " pankartı açıldı.

Cumartesi Annelerinin 23 yıldır devam eden direniş eyleminin selamlandığı Paris'teki oturma eyleminde kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Türkiye’de gözaltında yaşanan kayıplara dikkat çekti. Eylemciler, failler yargılanana kadar direnişin süreceği mesajını verdiler.

Kayıplar ve Cumartesi Annelerinin mücadelesini anlatan yüzlerce bildirinin dağıtıldığı eylem, " Annelerin direnişi katilleri boğacak" ve " Katil devlet hesap verecek " sloganları ile son buldu.