Paris’te devrimci örgütlerden ‘Kürdistan´ı savun’ eylemi

Fransa’nın başkenti Paris’te aralarında birçok solcu örgüt ve sivil toplum örgütü, Türk devletinin Rojava ve gerillaya yönelik saldırılarına karşı “Kürdistan’ı savun” sloganıyla bir eylem düzenledi.

Eyleme AVEG-KON’a bağlı ACTIT, sosyalist gençlik örgütü Young Strugle, genç kadın örgütü ZORA, Serhildan Paris, CDK-F, Partizan, ODAK, PDD, Bir-Kar’ın da olduğu birçok devrimci örgüt katıldı.

Türk devletinin özellikle 19 Kasım’da Rojava’yı hedef alarak boyutlandırdığı işgal saldırılarına karşı çadır eylemi yapan örgütler, bildiri dağıttı ve daha sonra 25 Kasım vesilesiyle İran ve Doğu Kürdistanlı katın kadın örgütlerinin düzenlediği yürüyüşe katıldı.

Republique Meydanı’nda devrimci kurum ve örgütlerin ortak gerçekleştirdiği çadır eyleminde alana “Kürdistan Devrimini Savunuyoruz”, “Türk işgaline karşı Kürdistan'ı savun” sloganlarının yazıldığı pankart ve örgütlerin bayrakları asıldı.

Alanda yapılan konuşmalarda, Türk devletinin saldırıları kınanarak, “Kürdistan´a yönelik her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele etmeli, Kürdistan halkının Avrupa´daki sesi olmalıyız” çağrısı yapıldı.