Paris’te şehit anması

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen Zeki Şengali ile Dersim’de şehit düşen Atakan Mahir, Roni Munzur ve Bitlis ve Hakkari’de şehit düşen HPG gerillaları Paris’te anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengalî (İsmail Özden), Dersim'de şehit düşen HPG Komutanı Atakan Mahir (İbrahim Çoban) ve HPG Komutanı Roni Munzur (Mahmut Laçin) şahsında Türk devletinin saldırıları sonucu Bitlis ve Hakkari’de şehit düşe HPG gerillaları yapılan bir etkinlik ile anıldı.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezinde, yüzlerce Kürdistanlının katıldığı anma özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehit aileleri komitesi üyesi Telli Alagöz, Fransa Demokratik Kürt konseyi eş başkanı Vedat Bingöl ve Ciwanên Azad Avrupa Koordinasyonu üyesi Fırat Roni anmada kısa birer konuşma yaparak şunları belirtti: "Tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz mücadelelerine ve anılarına bağlı kalacağız. Partimiz PKK bir şehitler partisidir, bizler de Önder Apo'nun felsefesi etrafında daha fazla kenetlenerek şehitlerimize layık bir mücadele vereceğiz, sonuna kadar direneceğiz."

Kürt siyasetçi Ali Siverek de "Zeki Şengalî ve Atakan Mahir, Apocu çizgide tereddütsüz, dik duran büyük devrimcilerdi, bunu da her süreçte gösterdiler. Tüm şehitlerimizin amacı olan özgür Önderlik ve özgür Kürdistan için direnişi büyüterek devam ettireceğiz" diye konuştu.

Şehit yakınlarının da kısa birer konuşma yaptığı anma sinevizyon gösterimi ve "Şehit namırın" sloganları ile son buldu.