Paris'te ortak tutum ve direniş çağrısı

Paris'te CDK-F tarafından düzenlenen toplantıda, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ortak tutum çağrısı yapıldı, direniş mesajı verildi. Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in imzaladığı anlaşma ile Kürtlerin kurban edilmek istendiği vurgulandı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Türk devletinin Rojava'ya saldırı hazırlığı, Kürdistan'daki gelişmeler ve NATO etrafında dönen saldırganlığı konu alan bir basın toplantısı düzenledi. Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde düzenlenen basın toplantısına Fransız Komünist Partisi milletvekili Jean-Paul Lecoq, yazar Patrice Franceschi, Paris Rojava temsilcisi Xalit İsa ve  CDK-F Dış İlişkiler Sözcüsü Agit Polat konuşmacı olarak katılırken basın toplantısında çok sayıda gazeteci de bulundu.


Agit Polat, Türk devletinin son dönemde Medya Savunma Alanları'na geliştirdiği saldırıları özetleyerek, işgalci ordunun gerillalara karşı kimyasal silah kullanmasına dikkat çekti. 

Polat, Türkiye’nin bölgeyi işgal girişiminin dünyanın gözü önünde yapılmasına karşın bu barbarlığa sessiz kalındığını vurguladı.

Polat,  NATO çerçevesinde Türkiye ile kurulan yeni ittifaklara işaret ederek, tarihin tekerrür ettiğini ama Kürtlerin dünkü Kürtler olmadığını vurguladı.

NATO Genel Sekreteri'nin, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasının yolunu açan bir anlaşmaya vardığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum" sözlerini hatırlatan Polat, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan anlaşmayla Kürtlerin NATO üzerinden de hedef alındığını söyledi.

Polat, tüm zorluklara rağmen Kürtlerin haklarını alana kadar mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

'ERDOĞAN'A KARŞI HAREKETE GEÇİN'

Komünist Partisi Milletvekili Jean-Paul Lecoq bir kez daha PCF olarak Kürtlerin haklı ve onurlu mücadelesinin yanında olduklarını vurgularken, Rojava'da ekolojik, feminist ve alternatif bir sistemin hayat bulduğunu ve Erdoğan’ın bu sistemi yok etmeyi hedeflediğini ifade etti. NATO toplantısı çerçevesinde yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Lecoq, "Türkiye yaşadığı ekonomik ve siyasi krizi Ukrayna zeminini kullanarak ve Kürtlere tekrar saldırarak aşmaya çalışıyor. Bunun karşısındayız. Senatör Pierre Laurent ile dün bir deklarasyon yayımlayarak başta Fransa'yı göreve çağırdık. Bize umut olan Ortadoğu'da halkların birlikte yaşama projesine karşı geliştirilen bu saldırılar kabul edilemez" dedi. Lecoq, başta Fransa'yı Erdoğan'ın planlarına karşı harekete geçmeye çağırdı.

'NAZİLERE KARŞI DİRENENLER DE TERÖRİST SAYILMIŞTI!'

Yazar Patrice Franceschi,  İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ile anlaşmaya varıp PKK ile mücadele ve YPG/YPJ-PYD'ye destek vermeme taahhüdünde bulunduğuna dikkat çekerek, "Nazi Almanyası'na karşı mücadele eden Fransız komünistler de o dönem terörist ilan edilmişti. Şimdi Kürtler aynı şekilde değerlendiriliyor. Erdoğan'ın NATO'nun amaçları ile bağları olmadığı açık ve sadece periyodu kendisi için kullanıyor. Uluslararası krizde Kürtler kurban edilmek isteniyor" dedi.

'ROJAVA SİSTEMİ HEDEFTE'

Rojava Temsilcisi Xalit İsa, Erdoğan’ın Rojava sistemini kendisi için tehdit gördüğünün altını çizerken, DAİŞ'e zemin olan Erdoğan’ın şimdi terör gerekçesi ile Rojava'ya girmeye çalıştığını ifade etti. Erdoğan'ın radikal terörist tüm gruplarla bağını hatırlatan İsa, Erdoğan'a karşı uluslararası güçlerin net tutum almamasına tepki gösterdi. İsa, Rojava'nın direnişini sürdüreceğini ifade etti.