Paris, Bordeaux ve Hamburg’da tecride karşı eylemler sürüyor

Fransa’nın başkenti Paris, Bordeaux ile Almanya’nın Hamburg kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevleri sürüyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevi eylemini 21 kişilik yeni grup devraldı.

Eylem, Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde devam ediyor.

Eylemciler, “Leyla Güven'in talebi sadece Kürt halkının talebi değil, demokrasiden yana olan tüm halkların talebidir. Hepimiz Leyla Güven'in etrafında direnişi daha da büyüterek Önderliğin özgürlüğünü sağlayacağız” mesajı verdi.

7. gününde devam eden eylemde, açlık grevi eylemcilerinden Creil DTKM Halk Meclisi Üyesi Enver Akdeniz de şunları belirtti: "Önderliğimiz için yapılan açlık grevi eylemleri her gün büyüyerek devam ediyor, fakat bu eylemlerin daha çok dış kamuoyunda hissedilir seviyeye yükseltmesi önemli ve acil olduğundan, tüm Kürt halkı nerde olursa olsun açlık grevi eylemlerini çok güçlü sahiplenmesi gerekiyor" dedi.

Paris Demokratik Kürt toplum merkezindeki açlık grevi eylemi ziyaretçilerinde katılımı ile çeşitli aktiviteler ile devam ediyor.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentindeki açlık grevi eylemi de 9’uncu gününde devam ediyor. Hamburg DKTM’de yapılan açlık grevine Hamburg’da yaşayan Kürdistanlıların yanı sıra Bremen, Kiel, Oldenburg, Bremenhaven, Leer, Lübeck ile Stade kentlerinden gelen Kürdistanlılar da üçer günlük dönüşümlü açlık grevine katılıyor.

25 kişi ile devam eden açlık grevi eylemcileri, bugün Kürt siyasetçi Mahmut Kaya ile dayanışmak amacıyla Hamburg Ağır Ceza Mahkemesi önünde düzenlenen eyleme katıldı.

Akşam saat 16.00 ile 17.00 arasında ise eylemciler, kentin işlek caddelerinden biri olan Mönckebergstrasse’de miting yaptı. Bildiri de dağıtan eylemciler daha sonra sloganlar eşliğinde DKTM’ye gitti.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde de açlık grevi 16 kişinin katılımı ile devam ediyor. 10'u erkek, 6'sı kadından oluşan grevciler sonuna kadar direnişe devam edecekleri mesajını verdi.

Bugün Amed zindanındaki direniş konulu bir halk toplantısı düzenlendi.