GÖRÜNTÜLÜ

Paris ve Marsilya’da Gültekin için eylem

Başkent Paris ve Marsilya’da Kurdistanlılar, iki hafta içerisinde üç Kürt gencini sınır dışı ederek Türk devletine teslim eden Fransa’yı gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.

SERHAT GÜLTEKİN TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ

Fransa hükümetinin iki hafta içerisinde 3 Kürt aktivistini Türkiye'ye iade etmesi Kurdistanlılarda tepkiye yol açtı. Başkent Paris ve Marsilya’da halk, Fransa devletinin tutumunu kınadı.

 

PARİS

Paris’te Fransa Demokratik Kürt Konseyi’nin (CDK-F) çağrısı üzerine Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen halk, Fransız polisinin engellemelerine rağmen basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamada CDK-F Eşbaşkanları Şahin Polat ve Xanê Akdoğan ile KCDK-E divan Üyesi Murat Ceylan da hazır bulundu. 

CDK-F adına açıklama yapan Xanê Akdoğan, Kürt gençlerinin Fransa'yı DAİŞ gibi barbar bir örgütten kurtardığını, DAİŞ’in Fransa’da saldırılar yaptığı dönemlerde Fransa devletinin geceleri rahat uyuyamadığını, o dönemlerde kahraman ilan ettiği Kürt gençlerini şu an faşist Türk devletine hediye ettiğini belirterek tepki gösterdi.

Murat Ceylan ise, 2013'te 2023'de gerçekleştirilen katliam konseptlerinin Türkiye'ye iade ile devam ettiğini söyleyerek bu yaklaşımı kınadığını vurguladı.

Fransa'nın şu an bu rahatlıkta olmasını Kürt gençlerine borçlu olduğunu ifade eden Ceylan, Kürt halkının Avrupa'da kriminalize edilmeye çalışıldığını ama Kürt halkının milim geri adım atmayacağının aksine direnişini büyüteceğinin altını çizdi.

Ceylan, şunları söyledi: “Burada katledilen şehitlerimizin huzurunda Macron'a sesleniyoruz. DAİŞ’i bitiren Kürt gençlerini bu şekilde mi ödüllendireceksiniz? Ne zaman Lozan anlayışından vazgeçeceksiniz? Dün Erdoğan'ın DAİŞ’i Ermenistan'a karşı kullandığını söylüyordun ama sen son 10 günde 3 Kürt gencini Erdoğan’a hediye ettin. Sizin bu vahşi politikanızı kınıyoruz. Tüm komplolarınıza karşı Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü sözü verdik ve bu bilinçle Kürt halkının yarın saat 14.00'da Gare du Nord önünde toplanıp düşmanlarına karşı duruşunu gösterecek.”

Eylem yarınki eyleme katılım çağrısı ardından sonra erdi.  

MARSİLYA

Kurdistanlı gençler, iki hafta içerisinde üç Kürt gencini sınır dışı ederek Türk devletine teslim eden Fransa’yı gerçekleştirdiği eylemle protesto etti.

Yürüyüş sırasında sık sık “ Bijî Serok Apo”, “Em Kîne? Apocî ne” ve  “Kahrolsun faşist Türk devleti” sloganları atıldı.

TCŞ adına yapılan açıklamada, saldırılara karşı tutum göstermek için yarın (13 Nisan) saat 13.00’da Marsilya Canabiere meydanında yapılacak eyleme katılım çağrısı yapıldı.