Paris ve Toulouse’da 15 Şubat protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun 25’inci yıl dönümü, Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde kitlesel bir yürüyüşle, Toulouse’da ise mitingle protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun 25’inci yıl dönümü, Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi.

Şehit Evîn Goyî Kadın Meclisi ve Demokratik Halk Meclisi’nin çağrısıyla Villiers-le-Bel garı önünde bir araya gelen kitle, ağızlarını siyah maskelerle kapatarak komploya karşı tepkisini gösterdi.

Yürüyüş boyunca “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları ile Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü haykırıldı.

Yürüyüş sonrası yapılan konuşmalarda, İmralı tecrit sistemine dikkat çeken konuşmalar yaoıldı. Uluslararası Komplo’nun 25 yılını geride bıraktığı ve mutlak tecride tabi tutulan Kürt Halk Önderi’nden 3 yıldır hiçbir haber alınamadığı ifade edilen açıklamada, bu mutlak iletişimsizlik halinin tüm Kurdistan halklarını etkilediği belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kürt halkının 25 yıllık direnişiyle komployu boşa çıkardığı belirtilen açıklamada, “Şimdi her zamankinden daha fazla Rêber Apo’nun etrafında kenetlenmeli ve özgürlük hamlesini zaferle kazanma zamanıdır. Rêber Apo’yu sahiplenmek, değerlerimizi, onurumuzu ve geleceğimizi sahiplenmek demektir” denildi.

Konuşmacılar son olarak 17 Şubat günü Almanya’nın Köln kentinde yapılacak büyük özgürlük yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.

Uluslararası Komplo, Güney Fransa'nın Toulouse kentinde de düzenlenen bir mitingle kınandı, tarihi Köln yürüyüşüne çağrıda bulunuldu.