Diriliş Bayramı Avrupa'da etkinliklerle kutlandı

Diriliş Bayramı Avrupa'nın birçok merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. 

HILDESHEIM

Almanya'nın Hildesheim şehir merkezindeki Angoulemeplatz'da bir araya gelen çok sayıda kişi Diriliş Bayramını kutladı. 

Çevre illerden de katılımın olduğu eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için afişler açıldı. Kutlamanın yanı sıra eylemciler Irak merkezi hükümeti ile Başur yönetiminin Şengal kararını da protesto etti. 

SAARBRÜCKEN

Saarbrücken'deki Landwehrplatz önünde çok sayıda kişi bir etkinlikte buluşarak PKK'nin kuruluşunu kutladı. Müzik dinletisinin gerçekleştirildiği eylemde sık sık "Biji Partiye Karkeren Kurdistan" ve "Biji Serok Apo" sloganları atıldı. 

PARİS

Tevgera Ciwanên Şoreşger’in çağrısıyla Fransa’nın başkenti Paris’in Evry ve Drancy banliyölerinde 43’ncü PKK yılı yapılan yürüyüşler ile kutlandı.Akşam saatlerinde Evry’de toplanan TCŞ’li gençler ve Kürdistanlılar, kent içerisinde gerçekleştirdikleri yürüyüş ile diriliş bayramını kutladı. “Vive le PKK” ve “Cejna Vêjînê 43emîn Pîroz Be” yazılı pankartlar ve Önder Öcalan ile PKK flamalarıyla yürüyen gençler, sıklıkla “Bijî Serok APO”, “PKK Halktır, Halk Burada” ve “Selam, selam, İmralı’ya bin selam” sloganlarını attı.

Şehir içerisinde yaklaşık 1 saat süren yürüyüş, yapılan açıklamalar ile sona erdi.

Paris’teki bir diğer kutlamanın adresi ise Drancy oldu. Kürt Toplum Merkezi önünde başlayan yürüyüşte “Salvegera PKK, Pîroz Be” pankartı ve büyük bir PKK bayrağı ile yürüyen gençler, Kürtçe ve Fransızca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı.

Büyük bir coşku ile devam eden yürüyüş, Drancy belediyesine kadar sürdü. Belediye önünde kısa bir miting gerçekleştiren aktivistler, sloganlarla eylemlerini sonlandırdı.

BRÜKSEL

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki kutlamaları adresi ise Place d'Espagne'ydi. Halaylarla PKK'nin kuruluşunun kutlandığı eyleme Zübeyr Aydar da katılarak bir konuşma yaptı. 

Eylem "Biji PKK" sloganlarıyla sona erdi.