GÖRÜNTÜLÜ

Rennes’de Newroz coşkusu

Rennes ve çevre kentlerinde yaşayan Kurdistanlılar, Newroz ateşi yakarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırdı.

RENNES'DE NEWROZ

Fransa’nın Rennes ve çevre kentlerde yaşayan Kurdistanlılar, öğleden sonra açık alanda Parc des Gayeulles’de bir araya geldi.

Newroz etkinliğine katılan Ķurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere dört parça Ķurdistan'da, Kürt halkının dostlarının, gerilla ve zindan direnişçilerinin, bütün insanlığın Newroz bayramını kutladı.

Ağırlıkta gençler ve kadınlardan oluşan kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve gerilla direnişine ve vurgu yaparak, “Bijî berxwedana PKK”, “Bijî berxwedana İmralı”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok” sloganları attı.

Newroz şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Newroz ateşini Kurdistan devrim şehit aileleri Newroz ateşini yaktı.

Newroz etkinliğinde Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Divan Eşsözcüsü Murat Ceylan bir konuşma yaptı. Ceylan, konuşmasında "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere dört parça Ķurdistan'da, Kürt halkının dostlarının, gerilla ve zindan direnişçilerinin, bütün insanlığın Newroz bayramını kutlayarak, “2024 Newrozu, halkımız tarafından her yerde özgürlük kampanyası kapsamında kutlanmaktadır. Bu çok anlamlı bir yaklaşım ve tutumdur. 2024 Newrozu'yla özgürlük kampanyasının güçleneceğine ve yeni bir safhaya ulaşacağına inanıyoruz. Artık Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacak, Kurdistan halkının özgürlük umutlarını gerçekleştirecek sonuçlar yaratmamız gerekir” dedi. Ceylan, Rusya'daki vahşi katliamı da kınayarak, bu katliamin sorumluları DAİŞ çeteleri besleyen faşist Türk devleti ile Efrîn işgaline ve katliamlarına göz yumanlardır.

Newroz etkinliği sırasıyla Ulaş Kelaşin, Redûr Apo, Zarife Zêrîn ve Ergin Xelikan'ın stranları, halay ve sloganlar ile son buldu.