Resim yoluyla kimyasal kullanımını teşhir etti

Başkent Stockholm’da Türk devletinin kimyasal kullanımı karşısında İsveç’in sessizliği eleştirilirken, Kürt dostu ressam Göran Drougge ise teşhir amaçlı kimyasalla katledilen YJA Star gerillası Gülperin Ata’nın resmini çizdi.

Kürt dostu ressam Göran Drougge, 21 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Türk devletinin Kürdistan’ı işgal savaşında kimyasal savaş suçlarına dikkat çekmek için başkent Stockholm'da bulunan İsveç Dışişleri Bakanlığı önünde sanat yoluyla bir eylem gerçekleştirdi.

Göran Drougge, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü OPCW’nin bir üyesi olarak İsveç hükümetinin Türk devletinin işlediği savaş suçlarına karşı sessizliğini eleştirmek için Mayıs 2022’de kimyasal silahlarla katledilen Gülperîn Ata’nın resmini çizdi.

Ressam Drougge, çevresinden geçenlerin sorularına şu yanıtı verdi: “Türk devleti savaş suçu işliyor. Kimyasallarla katledilenlerden birinin ismi Gülperin Ata. Kimyasala iliskin hazirlanan dosyayı ben de gordum ve yeterli kanıt da var. Ama İsveç ve diğer dünya ülkeleri buna sessiz kalıyor. Bu sessizligi eleştirmek için Dünya Barış Günü’nde bu resmi yapmaya karar verdim.»

Çevreden geçenlere bildirilerin dağıtıldığı eylemde, İsveç Dışişleri Bakanlığı’na Türk devletinin savaş suçlarını rapor eden bir dosya ve mektup sunuldu.