Rêwîtiya Azadiyê eylemcilerinden ‘Köln’e akalım’ çağrısı

Rêwîtiya Azadiyê eylemcileri, Mannheim’den Strasbourg’a yürüyüşlerinin Saarbrücken etabında Kurdistan ve Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yürüyen tüm direnişçileri selamladı; Kürt halkına Köln’e akma çağrısı yaptı.

Almanya’nın Mannheim kentinde 10 Şubat günü başlayan Rêwîtiya Azadiyê (Özgürlük Yolculuğu) 5’inci güne Saarbrücken’de kentinde uyandı.  

Kentte yürüyüş yapan eylemciler Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Qers ve Wan’dan başlayan her iki kolu ile 22 Ocak’ta Paris’ten Strasbourg’a, 11 Şubat’ta Basel’den Strasbourg’a yürüyen Özgürlük Yürüyüşçülerini selamladı; bütün Kürt halkını ve özgürlükten yana olan bütün insanlığı hafta sonu Köln’de gerçekleştirilecek tarihi yürüyüşe çağırdı.

Açıklamada şunlar vurgulandı:

“Biz Özgürlük Yolcuları olarak, Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Qers ve Wan’dan başlayan her iki kolunu, Fransa’da 22 Ocak’ta başlayan Paris yürüyüşünü, 11 Şubat’ta enternasyonalistlerin başlattığı Basel- Strasbourg yürüyüşçülerinin direnişini selamlıyoruz. Çağrımız bütün Kürt halkına, Kürt gençlerine, Kürt kadınlarına, özgürlükten yana olan tüm kesimleredir; 17 Şubat’ta, biz Kürt halkı olarak, Önder Apo’nun sevenleri olarak Köln sokaklarına akalım. Bijî Rêber Apo.”