Rıfat Çelebi için cenaze töreni yapıldı: Emeği, mücadelesiyle yolumuzu aydınlattı

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin yılmaz emekçilerinden şehit babası Rıfat Çelebi’nin Nürnberg’de yapılan cenaze töreninde, anısına özgürlük mücadelesini başarma sözü verildi.

Kurdistanlı Öğrenciler Birliği’nin (YXK) kurucusu olan şehit Hüseyin Çelebi’nin babası Kürt yurtsever Rıfat Çelebi için Nürnberg'de cenaze töreni düzenlendi.

Kurdistanlı Öğrenciler Birliği’nin (YXK) kurucusu olan şehit Hüseyin Çelebi’nin babası Rıfat Çelebi, 21 Mayıs Pazar günü tedavi gördüğü Nürnberg Hallerwiese hastanesinde 87 yaşında yaşamını yitirdi. Cenaze hastane morgundan alınıp törenin yapılacağı Medya Halk Evi'ne getirildi.
Cenaze törenine FED-GEL Eşbaşkanı Sait Öztürk, KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Partizan, MLKP, ATİF, Alman Sol Parti, Xeta-Sor temsilcileri ve çok sayıda Kurdistanlı ve dostları katıldı. Medya Halk Evi'nde Pir Ali Balli tarafından dualar, deyişlerle Alevi inancına uygun cenaze töreni düzenlendi.

Daha sonra birçok kurum temsilcisi ve Rıfat Çelebi’nin arkadaşları birer konuşma yaptı. 
FED-GEL Eşbaşkanı Sait Öztürk,"Rıfat Çelebi, Kürt özgürlük mücadelesinin takipcisi, emekçisi, millitanıydı.  Başkan Apo'ya büyük bir sevgi duyuyordu. Hareketimizin bir millitanıydı. Onun fedakarlığından, emeklerinden, mücadeleci kişiliğinden çok şey öğrendik. O yolumuzu aydınlattı. Bize şunu diyordu; "Ben 86 yaşındayım ve özgürlük mücadelem için mezara kadar emek vereceğim, direneceğim, mücadele edeceğim. Mezara kadar bu mücadelede yer alacağım. Borcumu ödeyeceğim" diyordu. Yine, 'Siz de mücadelenize, direnişinize, dilinize ve kültürünüze sahip çıkın" diyordu. Biz de buradan Rıfat amcamıza söz veriyoruz; özgürlük mücadelesinin başarısı ve tüm ezilen halklar özgür yaşama kavuşana kadar yürüdüğün yolda mücadelemizi sürdüreceğiz. Gönlün rahat olsun. Bil ki senin emeklerin, bedellerin, mücadelen yerde kalmayacak. Başkan Apo'nun, ailemizin ve Kürt halkının başı sağolsun" dedi.  

KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise, "Büyük bir acı yaşıyoruz. Çünkü Rıfat amcanın ömrü mücadele içinde geçti. Oğlu şehit Hüseyin'in yoldaşı, kadınların, gençlerin yoldaşı oldu. Deneyimlerini, tecrübelerini hem yol arkadaşlarıyla hem de toplumla paylaştı. Özgür bir toplum için, yıllardır baskı, zulüm, inkar edilen halkı için her türlü emek ve fedakarlıkta bulundu. Ülkesinden uzak diasporada görmediği zulüm kalmadı. Devletlerin, egemenlerin her türlü zulmünü gördü ve tanık oldu. Rıfat amca zulüm karşısında hiçbir zaman boyun eğmedi, her zaman direndi, halkların mücadelesini verdi. Dili, kültürü, ülkesinin özgürlüğü için durmadan mücadelesini sürdürdü. Yaşamının son anına kadar emek verdi, direndi. Sözünü gerçekleştirdi. Biz de bir kez daha buradan söz veriyoruz; sen özgürlük mücadelesinin başarısı için bir gün, bir an olsun durmadın. Bir millitan gibi özgürlük mücadeleni sürdürdün. Bir kez daha özgürlük mücadelesi şehitlerimize ve Rıfat amcamıza söz veriyoruz, özgürlük mücadelesinin başarısı için tüm gücümüzle çalışacağız" dedi.
Cenaze töreninde daha sonra Partizan, MLKP, Almanya Sol Parti, ATİF temsilcileri, Alman mücadele arkadaşı Rudolf, TEV-ÇAND emekçisi ve arkadaşı Amele ile pek çok mücadele arkadaşı söz aldı.

Cenaze töreninde daha sonra lokma dağıtıldı. Konuşmalar ardından Rıfat Çelebi'nin cenazesi Nürnberg Cemevine götürülerek, burada da cenaze töreni düzenlendi.

Rıfat Çelebi'nin cenazesi, Kurdistan'a götürülerek köyünde toprağa verilecek.