Saarbrücken’de şehit anması

Türk devletinin Şengal’e saldırısında şehit düşen Zeki Şengalî, Dersim’de şehit düşen HPG Komutanları Atakan Mahir ve Roni Munzur ile Delil Karakoçan şahsında özgürlük mücadelesi şehitleri anıldı.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırıda şehit düşen Zeki Şengalî (İsmail Özden), Dersim’de şehit düşen HPG komutanlarından Atakan Mahir (İbrahim Çoban) ile Roni Munzur (Mahmut Laçin) ve Delil Karakoçan (Hasan Çakmak) şahsında Kürdistan devrim şehitleri anıldı.

DKTM’de düzenlenen anmaya çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada bir konuşma yapan DKTM Eş Başkanı Dexil İbrahim “Kimliğimize sahip çıkmak, şehitlerimize sahip çıkmak anlamına geliyor. Şehitlerimiz sayesinde bugünlere gelebildik. Bizim üstümüze düşen görevde mücadeleyi her alanda yükseltip şehitlerimizin göstermiş olduğu fedai ruha layık olabilmekten geçiyor” dedi.

Şengal Diyaspora Meclisi Eş Başkanı Fikret İgrek de şunları söyledi: “Mam Zeki Şengali ve Atakan Mahir gibi yiğit ve ömrünü bu harekete, halka adamış olan kahramanlarımız Kürt halkının mücadelesinin mutlak zafer ile sonlanacağının umudu olmuşlardır. Bizim yapmamız gereken, her saat ve dakika şehitlerimizi anmalıyız.”

PYD Saarland adına konuşan Zerdeşt İsa ise Kürdistan’da 100 yılı aşkın bir süredir dayatılan teslimiyet ve kölelik siyasetine her zaman serhildanlarla cevap verdiğini belirtti. Özgürlük mücadelesinin 40 yıldır yürüttüğü mücadelenin Kürdistan’ın her dört parçasına yayıldığını da İsa sözlerine ekledi.

Anmada şehit aile komisyonu adına şehit babası Ekrem Yavuz da bir konuşma yaptı. Yavuz, mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

TAJE adına konuşan Zero Ezda ise İmralı tecridine dikkat çekerek, “Şehitlere sahip çıkmanın yolu İmralı tecridini yıkmaktan ve mücadeleyi Önder Apo’nun etrafında kenetleyerek yükseltmekten geçiyor” dedi.

Anma, “Biji Serok Apo” ve “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.