Saarbrücken’de şehitler anıldı

Efrin’in Mabata ilçesine bağlı Satiya köyünde 7 Temmuz 2018’de şehit düşen İsmet İsmail (Rizgar Dêrik) ile 7 arkadaşı, Almanya’nın Saarbrücken kentinde anıldı.

7 Temmuz 2018’de 7 arkadaşı ile şehit düşen İsmet İsmail ve 7 arkadaşı için Almanya’nın Saarbrücken kentinde anma ve taziye düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan anmada bir konuşma yapan Kürdistan Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanı Dexil İbrahim, “Şehit Dêrik ve arkadaşları Kürt halkı için verdikleri mücadelede şehit düştüler. Şehitlerimiz şehadetleri ile bize, ‘ben canımı veriyorum siz de mücadeleyi bıraktığımız yerden devam ettirin’ mesajını veriyor. Yani bize bir miras bırakarak gidiyorlar. Biz de şehitlere bağlılığın gereği olarak mücadeleyi daha yükletmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Şehit İsmail’in yeğeni Ferhat İsmail ise şunları söyledi: “Şehidimiz Kürt halkının şehididir. Şehit Rızgar 21 yıl mücadele içerisinde yer aldı.  Bizim başımız şehidimizle diktir. O halkının şehididir. Osmanlı torunları şunu bilsin ki tek bir Kürt kalıncaya dek bu mücadele son ermeyecektir. Şehit Rizgar ve arkadaşlarının mirasına bağlı kalacağımızı bir kez daha burada vurgulamak istiyorum.”

Şehit Rizgar Derik’in kız kardeşi Jiyan İsmail de abisi İsmail’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esir düşmesinden çok etkilendiğini, bu komploya karşı en iyi duruşun mücadeleye katılmak olduğunu belirterek Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına katıldığını belirterek, “İsmet İsmail benim ağabeyimdi. Şehit Rızgar Derik ise tüm Kürdistan’ın şehididir.  Ağabeyimin şahadetinden ne kadar çok üzgünsem o kadar da gururluyum. Kürt halkının başı sağ olsun” diyerek duygularını ifade etti. 

Şehit aileleri adına konuşan Ekrem Yavuz ise şunları belirtti: “Biz Şêx Said’in, Seyit Rıza’nın ve Başkan Apo’dan aldığımız güç ile bu mücadeleyi sürdürüyoruz. NATO’nun kinci gücüne karşı mücadele ediyoruz. Düşman şunu bilsin ki verdiğimiz şehitlerimiz yolumuzu aydınlatıyor. Şehitlere layık olmak mücadeleye dört elle sarılmaktır. Onların geride bıraktığı mücadeleyi başarıya ulaşıncaya dek devam ettirmektir. Kürt halkının önünde tek bir yol var; mücadele ve mücadele, direniş ve direniş. Kürt halkı şunu bilsin ki, şehitlerimiz Kürt halkının en değerlileridir. En çok okuyan, tarihi bilince çıkarmış, fedakar ve hiçbir çıkar gözetmeden halkı için canına vermeye hazır kişilerden oluşuyor. Bundan dolayı şehitler halkımızın en değerlileridir. Her Kürt şehitlere layık olmaya çalışmalıdır.”