Saarbrücken, Hannover, Aachen, Münster ve Trier binler alanlarda

Almanya’nın Saarbrücken, Hannover, Aachen, Münster ve Trier kentlerinde sokağa çıkan binlerce kişi Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Almanya’nın 4 kentinde sokağa çıkan Kürtler, Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürdistanlılar bugün de eylemdeydi. Europa Galerie önünde toplanan kitle Efrin’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte “Bijî berxwedana Efrine” sloganları atıldı.

Yeniden Europa Galerie’nin önüne gelen kitle burada bir miting yaptı.

Mitingde bir konuşma yapan Saarbrücken DKTM Eş Başkanı Dilan Akoğan, her yeri direniş alanına çevireceklerini söyledi.

Eylem “Biji Serok Apo” ve “Bijî berxwedana Efrinê” sloganları ile sona erdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de binler Efrin için alanlara çıktı.

Hannover HBF önünde bir araya gelen kitle kentin en kalabalık caddelerinden yürüdü.

“Biji berxwedana YPG”, “Biji berxwedana YPJ”, “Biji berxwedana Efrine”, “Katil Erdoğan”, “Merkel finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor” sloganları attı.

AACHEN

Almanya’nın Aachen kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto ediyor.

Aachen Kürt Halk Evi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi taşıdıkları YPG/YPJ, PYD bayraklarıyla, “Bijî berxwedana Efrîn” “Bijî YPG/YPJ” ve “Terörist Erdoğan” sloganlarıyla kent merkezi olan Elisenbrunnen meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Elisenbrunnen meydanında bir miting gerçekleştiren Kürdistanlılar Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşundan sonra söz alan NAV-DEM üyesi Xalit Taşkıran, “Önder Apo felsefesiyle yoğrulan, Şehitler kanıyla sulanmış bu devrim karşısında barbar Türk devleti ve çeteleri yenilgiye uğrayacaktır” dedi.

MLKP adına bir konuşma yapan Şafak Deniz ise Efrîn’de şehit düşen MLKP ve YPG/YPJ savaşçılarını andı. Deniz, “Rojava Kürdistan’ın kalbidir. Rojava’da devrimci bir halk savaşı yaşanıyor.
Bugün Efrîn’de devrimci, demokratik halk savaşı yaşanıyor. Bu halk savaşı başta Irak sömürgeciliğini, İran, Suriye ve aynı zamanda faşist Türk devletini sarsacağı için yerle bir edeceği için o yüzden bütün emperyalistler Efrîn’e topyekün saldırıyorlar” dedi.
Bildirilerin de dağıtıldığı eylem “Bijî Berxwedana Efrîn” “Bijî YPG/YPJ” ve “Terörist Erdoğan” “Çocuk katili Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.

MÜNSTER

Almanya’nın Münster kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek için alanlara döküldü.

Münster kentinde Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e yönelik düzenlediği saldırılar ve sivil katliamları protesto etmek amacıyla eylem düzenleniyor.

Sivil itaatsizlik eylemi yapan kitle hala meydanlarda.

TRIER

Almanya’nın Trier kentinde de Kürdistanlılar alanlardaydı. Viehmarktplatz önünde toplanan kitle bir miting düzenledi. Bildirilerin dağıtıldığı eylemde, “Biji berxwedana Efrinê” sloganları atıldı.

Eylemde söz alan Saarland DKTM temsilcisi Pehlevan Roj, Efrin direnişini selamlayarak, Avrupa’a yaşayan Kürdistanlılara serhildan çağrısı yaptı.