Sahtekarların peşini bırakın

Herkesi oy vermeye çağıran CÎK Şûra Üyesi Mele Muhyettin Kurtay, "Sahtekar Müslümanların peşini bırakın. Herkesin bu diktatörlükle bağını koparması gerekiyor" dedi. 

Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) Şûra Üyesi Mele Muhyettin Kurtay, "Sahtekar Müslümanların peşini bırakın. Herkesin bu diktatörlükle bağını koparması gerekiyor. Bunun yerine Demirtaş gibi eşitlikçi lider getirmek gerekiyor" dedi. 

Ramazan ayından geçtiğimize işaret ederek AKP’nin dini suistimal etmeye devam ettiğini belirten Mele Kurtay, "Müslümanların içerisinde ne kadar hukuksuzluk, adaletsizlik, zulüm, fesatlık oluyorsa, günahlar işleniyorsa, bunlar kendilerini Müslüman olarak adlandıran bu sahtekarlar yüzünden yaşanıyor. Bizim itirazımız bunlaradır, sahtekar Müslümanlaradır" dedi. 

MÜSLÜMANLARI KANDIRIYORLAR

Özellikle Müslüman Kürt halkına seslenen Mele Kurtay şöyle konuştu: "Bizim Müslümanlara önerimiz; bu sahtekar Müslümanların peşini bırakmalarıdır. Özellikle Müslüman Kürt halkımız, artık onları tanısınlar, sahtekar olduklarını bilsinler. Ne zamana kadar bu milletin hakkını, hukukunu çiğneyip, inkar edecekler. Zaten aşikardır; ister AKP, ister Saadet ya da isimleri ne olursa olsun Müslümanlar bunlar tarafından kandırılıyor. Bu çok büyük felakettir. Müslümanları köleleştiriyorlar. Bizim itirazımız bu söylediğim yapılanlaradır."

Mele Kurtay, HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın desteklenmesinin ise barış ve kardeşliğe hizmet anlamına geldiğini vurguladı. Mele Kurtay’ın görüşleri şöyle: "Sayın Demirtaş'ı desteklemek; insan haklarını, hukuku tanımak, insanları sevmektir. Demirtaş da insanları seviyor ve onların hakkına, hukukuna riayet ediyor ve kardeşliği savunuyor. Onun yemini budur. İnsanlar arasına fark koymama suretiyle, böyle bir çabadadır Demirtaş. Her zaman çağrısı ve söylemleri barış ve kardeşlik üzerine olmuştur. Herkesin  bu insanla, iktidar ve diktatörlükle bağını koparması gerekiyor (Erdoğan’ı kastediyor). Bunun yerine Demirtaş gibi yeni, güzel ve eşitlikçi lider getirmek gerekiyor."

SANDIĞA GİDEREK OYUNUZU KULLANIN

Seçimlere katılmanın önemine de vurgu yapan Mele Kurtay, "Her alanda kitlemiz, çalışanlarımız seminer ve diğer çalışmaları yürütüyor. O nedenle tavsiyemiz; artık çalışarak kendimizi ortaya çıkarmamız, kendi kimliğimizi sahiplenmemiz gerekiyor. Ramazan ayında çalışmalarımızı daha yoğun olarak sürdürüyoruz. Bir oy bizim için yüzlerce oyu temsil ediyor" dedi. Sandığa gitme çağrısı da yapan Mele Kurtay, "Kendine insanım diyen herkes sandığa gitmeli ve oyunu kullanmalı. Kimse sandığa gitmeyi ihmal etmesin. Nerede olursa gümrük kapılarında, konsolosluklar da kendi sandıklarını sahiplenmesi vaciptir" diye belirtti. 

KAYNAK: YENİ ÖZGÜR POLİTİKA