Salih Cizîr ve Dr. Hüseyin Dortmund’da anıldı

KOMAW öncülüğünde düzenlenen anma töreninde şehitlerin amaçlarını zafere taşıma sözü verildi.

Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) öncülüğünde Türk devletinin 5 Haziran 2021’deki hava saldırısında şehadete ulaşan Salih Cizîr (Hasan Adır) ve Dr. Hüseyin (Selman Bozkur) için bugün Almanya’nın Dortmund kentinde kitlesel bir anma töreni düzenledi.

Çok sayıda siyasetçi ve kurumun katıldığı anmada Salih Cizîr’in ailesi de hazır bulundu. Anmaya Almanya’nın birçok şehrinde yaşayan Kürdistanlılar katılım gösterdi. Katılanlar arasında Kürt siyasetçi Faysal Sarıyıldız, Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E),  Êzidî Dernekleri Birliği Merkezi (NAV-YEK) Kürdistan İslam Toplumu (CÎK), Avrupa Kürdistanlılar Demokratik Toplum Kongresi’nden (KCDK-E) temsilciler katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ile başlayan anmada KOMAW, Cizîr ailesine şehit Salih Cizîr’in şehadet sicilini teslim etti. Bu sırada duygulu anlar yaşayan Cizîr ailesinden Salih Cizîr’in eşi ve yol arkadaşı Suphiye Adır, kısa bir konuşma yaptı. Anmanın açılış konuşmasının ardından şehit yakınları sahneye alındı ve aileyi temsilen Hasan Adır’ın (Salih Cizîr), kız kardeşi Nuşîn İmret bir konuşma yaptı. İmret’in konuşması sırasında “Şehîd namirin” sloganları atıldı.

ŞEHİTLERİN TAKİPÇİLERİYİZ

Daha sonra KOMAW adına bir konuşma yapan yönetim kurulu üyesi Ali KONKURD, “Önderliğimiz şehitleri ele alırken ‘Şehitler benim için her şeydir, emektir, dürüstlüktür, bağlı kalmaktır” diyor. Bu temelde şehitler bizim onurumuzdur. Salih ve Dr. Hüseyin şehitler kervanına katıldı. Bizler de bu yolun takipçileriyiz” dedi.

YOLUNUZ YOLUMUZDUR

Anma etkinliğinde şehit Dr. Hüseyin’in ailesi tarafından gönderilen mesaj da okundu. Mesajda, “Bugün aile olarak bütün yüreğimizle sizin yanınızdayız. Yolunuz yolumuzdur. Tarifi çok zor bir duygudur. Biz onu çok sevdik ve tanıyan herkes de onları çok sevdi. Onlara yaraşır bir duruş sergilemek boynumuzun borcudur. Kendimizi bildik bileli onları, Dr. Hüseyin’i özledik, hep özleyeceğiz” vurgusu yapıldı.

HEVAL SALİH ONUR MÜCADELESİ VERDİ
KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, “Şehitlerimiz bizler için ayrı bir değer ve öneme sahip. Çünkü şehitler söz konusu oldu mu Önderlik felsefesi esastır. Bu anlamda Salih hevalin de tek amacı “Önderliği” özgürleştirmekti” ve bu uğurda şehit oldu” dedi. 
TJK-E adına bir konuşma yapan, Jînda Pazarcık ise,“Adır ailesi geçmişten günümüze kadar Kürt Ulusal Hareketi içerisinde bedel vermiş bir aile. Salih heval Almanya’da aktif çalışmalarda yer aldığında, Alman devleti ona adeta teslimiyeti dayatmaya çalıştı, ve bu dayatmaları kabul etmeyerek cezaevine girmeyi göze aldı. Çünkü o bir onur mücadelesi veriyordu. Bizler Kürt Kadın Hareketi olarak söz veriyoruz; bu davayı amaca götüreceğiz” dedi. 

HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Daha sonra Kürt siyasetçi Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar’ın mesajları okundu. Salih Cizîr ve Dr. Hüseyin’in ailelerine başsağlığı dilenen mesajda, Kürdistan’ın onursal mücadelesini bir ömür sırtlayan her iki kahraman şehidimize sözümüzdür ki, bu hayallerini gerçekleştireceğiz” denildi. 

İHANET KARŞILIKSIZ KALMADI

Aile adına söz alan yeğeni Çekdar Botan ise yaptığı konuşmada, “Şehit Salih, dayım olabilir ama biz hep iki yoldaş olarak kaldık. Sevenleri ona yapılan ihaneti karşılıksız bırakmadı ve hak ettiklerini buldular. Bu mücadele bütünlüğünün bizler için çok derin bir anlamı var. Zap direnişinde şehit olan tüm yoldaşlarımız için direnişlerini devam ettireceğiz” dedi.