Sardegna’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Newroz yürüyüşü

İtalya’nın Sardegna Adasında COBAS Eğitim Sendikası öncülüğünde “Newroz 2024, Kurdistan Yolu Enternasyonalist Dayanışma Yürüyüşü” düzenlenecek.

SARDEGNA'DA YÜRÜYÜŞ

İtalya Sardegna COBAS Eğitim Sendikası, Kürdistan Sardunya Ağı - Öcalan’a Özgürlük, Ötekileştirmeye Karşı Sardunya Derneği (ASCE) ve Ghilarza Antonio Gramsci Derneği tarafından 23 ve 24 tarihlerinde iki günlük bir Newroz yürüyüşü düzenlenecek.

“Newroz 2024 Kurdistan Yolu” adı altında gerçekleştirilecek olan yürüyüş 23 Mart 2024 Cumartesi S’Archittu-Santu – Lussurgiu ve 24 Mart 2024 Pazar Santu Lussurgiu – Ghilarza’da yapılacak. Yürüyüş organizatörleri Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutsakların serbest bırakılması için yürüyüşü düzenlediklerini belirtti.
Sardegna adasında düzenlenecek yürüyüşe ilişkin COBAS Eğitim Sendikası tarafından yapılan açıklamada, yürüyüşün adanın batısındaki S’Archittu’dan başlayıp, doğu ucundaki Baunei’e sona ereceği belirtildi. Sekiz etap şeklinde gerçekleştirilen yürüyüş boyunca birçok köyde diyalog etkinlikleri düzenleneceği de ifade edildi.