Sinn Fein’den AB ve BM’ye: İşgale karşı harekete geçin

İki İrlanda’nın birleşmesi için mücadele eden Sinn Fein’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin işgal saldırılarının daha önce Kuzey’de yapılan katliamların tekrarı olacağı vurgulanırken, buna karşı harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

Sinn Fein adına açıklama yapan Genel Başkan Mary Lou McDonald, Türkiye’nin Rojava halklarına yönelik saldırılarının bölgedeki istikrarı yok edeceği ve DAİŞ çetelerine karşı mücadeleye zarar vereceği uyarısı yaptı.

QSD savaşçılarının geniş alanları DAİŞ çetelerinden özgürleştirerek on binlerce Êzîdiyi kurtardığını hatırlatan McDonald, birçok azınlık halk ve inancın haklarını garanti eden demokratik bir sistemin kurulmasını sağladığını dile getirdi. McDonald, “QSD savaşçıları şimdi ise NATO’nun ikinci büyük ordusunun saldırılarına maruz kalıyorlar” dedi.

KUZEY’DE YAPILANLARIN AYNISI ROJAVA’DA YAPILACAK

Türk işgalci ordusunun Kuzey Kürdistan’da halka yönelik katliamları ve ağır insan hakları ihlallerinin tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini hatırlatan McDonald, “Kesin olan şu ki, onların vahşice taktikleri Kuzey Suriye’de de tekrarlanacaktır” ifadesine yer verdi.

McDonald, İrlanda Dışişleri Bakanlığı’nın saldırıları mahkûm etmesi ve işgale karşı tavrını netleştirmesini de istedi.

Sinn Fein’in Kuzey İrlanda’dan Britanya Avam Kamarası üyesi Francie Molloy ise, Avrupa Birliği’nin (AB) derhal harekete geçmesi çağrısı yaptı.

Kürt halkına yönelik katliamların Kuzey ve doğu Suriye’de büyük bir insani krize yol açtığını söyleyen Molloy, on binlerce kişinin yerlerinden edildiğine dikkat çekti. Molloy, Türkiye’nin ‘sinsi ve acımasızca’ Suriyeli mülteciler üzerinden şantaj yaptığını söyleyen Molloy, AB ve Birleşmiş Milletler’in (BM) acilen devreye girmesi ve işgalin yarattığı insani krize karşı harekete geçmesini istedi.