Sol Parti: Neuss’taki baskınlar Erdoğan’a yeni bir hediyedir

Alman polisinin Mezopotamya Yayınları ve Mir Multimedia’ya baskınlar düzenleyerek binlerce kitap, CD ve şarkı arşivine el koymasına Sol Parti sert tepki gösterdi. Sol Parti, bu baskınların Erdoğan’a verilmiş yeni bir hediye olduğuna dikkat çekti.

8 Mart günü Almanya’nın Neuss kentinde polis Mezopotamya Yayınları ve Mir Multimedia’ya düzenlediği baskınlar tepki toplamaya devam ediyor. Son olarak Sol Parti Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti teşkilatı da yazılı bir açıklama yaparak baskınları kınadı.

Açıklamada NRW Eyaleti sözcüsü Özlem Alev Demirel’in görüşlerine yer verildi. Baskınların Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaretine denk gelmesinin tesadüf olmadığını belirten Demirel, daha önce de benzer ziyaretlerin yapıldığı sırada Kürtlere ait kurum ve kuruluşların hedef seçildiğini hatırlattı.

“EFRÎN’DEKİ SALDIRI GİBİ BU DA HUKUK DIŞI”

Sol Parti’nin açıklamasında ayrıca NRW eyaleti teşkilatının bir başka sözcüsü olan Christian Leye’nin de baskınlara ilişkin görüşlerine yer verildi. Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik saldırısın uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken Leyen “Nasıl ki Türk devletinin bu saldırıları yasal değilse, kitap ve CD’ler yapılarak bir kuruluşun kriminalize edilmeye çalışması da yasal değil” dedi.

Baskınların Alman yapımı tankların Türk devletine satılmasıyla bağlantılı olduğunu düşünen Sol Parti yetkilisi Leye baskınları yapan NRW polisine şu çağrıyı yaptı: “Sol Parti NRW teşkilatı olarak bu baskınları kınıyor ve el konulan bütün malzemelerin geri verilmesini talep ediyoruz.”