Solothurn’da Leyla Güven’e destek amaçlı eylem

İsviçre’nin Solothurn kentinde tecridi protesto etmek amacıyla 58 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için açlık grevinde olan Leyla Güven’in eylemine dikkat çekmek amacıyla İsviçre’nin Solothurn kentinde eylem yapıldı.

Akşam saatlerinde merkez istasyonu önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları mumlar yakarak, “Leyla 58” yazdı ve bildiri dağıttı.

Bildirilerin de okunduğu eylemde açlık grevlerine destek amaçlı yapılacak yürüyüşlere katılım çağrısında bulunuldu.

İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, yarın saat 14.00’da Zürih’teki Bürkliplatz’da yürüyüşe başlayacak.

TEVGERA CİWANÊN ŞOREŞGER ÜYELERİ BİLDİRİ DAĞITTI

Öte yandan İsviçre’nin birçok kentinde eş zamanlı olarak Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri tarafından açlık grevlerine destek amacıyla bildiri dağıtıldı.

Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecritle bu tecridin ortadan kalkması için HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven başta olmak üzere cezaevlerindeki tutsaklarla Avrupa'da devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla CPT ve uluslararası kurumları harekete geçirmek için başlatılan imza kampanyası bildirileri dağıtıldı.

Ciwanên Şoreşger İsviçre aktivisti gençler akşam saatlerinde Zürich, Bern, Biel, Fribourg, Neuchâtel kentlerinde açlık grevlerine dikkat çekmek için hazırlanan Almanca ve Fransızca bildirileri 1000'e yakın evin posta kutusuna bıraktı.

Açlık grevi eylemcilerinin taleplerini sahiplenen Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri sürekli eylem halinde olacaklarını belirtti.