Solothurn’da şehit aileleri buluştu

İsviçre’nin Solothurn kantonuna bağlı Grenchen kentinde şehit ailelerinin yılda bir kez bir araya geldiği “Şehit Aileleri buluşuyor” etkinliğinde Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anıldı.

İsviçre Şehit Aileleri Kurumu ile Kürt Kadın Hareketi tarafından düzenlenen etkinliğe İsviçre’nin tüm kentlerinden yüzlerce şehit ailesi ve yakını bir araya geldi.

Etkinlik, Ekim Ayı Şehitleri şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. “Öz yönetimle özgür yaşamı inşa edelim” pankartı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterinin asıldığı salonda ailelerin yanlarında getirdiği yaşamını yitiren savaşçıların fotoğraflarıyla şehitler köşesi oluşturuldu.

Açılış konuşmasının ardından Şehit aileleri kurumu, Kürt Kadın Hareketi, şehit yakınları ile HBDH adına birer konuşma yapıldı. Efrin direnişinde Türk devleti ve çetelerinin saldırıları karşısında fedai eylem gerçekleştiren, Avesta Xabur’un annesi Emine Hemo yaptığı konuşmada bizler direnmeyi Avesta Xabur’dan öğrendik, bize düşen Avesta Xabur’un miras bıraktığı mücadeleye sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Kürt Kadın Hareketi adına yapılan konuşmada ise Kürt kadının Rojava direnişinde verdiği mücadele ile mücadelenin zafere taşınması gerek evrensel Kadın mücadelesini gerekse Kürt özgürlük mücadelesini dünya halklarına ulaştırmıştır” denildi.

Sinevizyon gösteriminin ardından etkinlik “Şehid Namırın”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganlarıyla sonlandırıldı.