Stêrka Ciwan’ın 206’ncı sayısı çıktı

Avrupa Kürt gençlik dergisi Stêrka Ciwan’ın Temmuz sayısı çıktı. Dergi okuyucularına ideolojik, politik, kültürel, tarihsel bir çok konuda değerlendirmeler sunuyor.

Stêrka Ciwan’ın, 206’ncı sayısı “Kasım Engin ve 14 Temmuz direniş ruhuyla bu zamanı eylem zamanı yapalım” manşetiyle çıktı.

Temmuz sayısında “direniş” konusunu öne çıkarak dergi, ideolojik yazıların yanıısra, kültürel-sanatsal ve tarihsel konulara yer veriyor.

Kürt gençliğinin Avrupa’daki en uzun soluklu yayınlarından biri olan Stêrka Ciwan Dergisi, son sayısında Kürtçe, Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde yazılar yayınladı.

Bunlar arasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Ya yeneceğiz, ya yeneceğiz” başlığı altındaki değerlendirmeleri, perspektif bölümünde “Gençlik öncülüğünde halk serhıldanlarına” başlıklı bir yazı, Mayıs ayında şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin’in bir yazısı ve Engin anısına yazılmış bir yazı da var.

Dergi Temmuz sayısındaki yazıları “Rêber Apo”, “Perspektif”, “Jinên Ciwan”, “Lêgerîna azad”, “Bîranin”, “Nirxandin”, “Çalakî”, “Çand û Huner” ve “Pirtukxane” başlıkları altında sunuyor.

Derginin PDF hali ve sesli haline şu linklerden ulaşılabilir.

PDF: https://www.rojaciwan.eu/tr/sterka-ciwan/

Soundcloud: https://soundcloud.com/sterkaciwan

Spotify: https://open.spotify.com/show/0JZErTQOyhzbJMAR1bfgxv