Stockholm’da protesto: Ellerinizi Kürt basınının üzerinden çekin!

Sterk Tv ve Medya Haber’e yapılan baskın Stockholm’da protesto edilirken, “Medya organlarımız bizim kulağımız, gözümüzdür. Bunu susturmak isteyen güçler karşısında nerede olursa olsun kurumlarımızı koruyacağız ve direneceğiz" denildi.

ÖZGÜR BASIN'A SALDIRILARA TEPKİ

Belçika'da gece saatlerinde Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına yapılan polis baskını, İsveç’in başkenti Stockholm'ün Sergels Torg merkezinde protesto edildi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşma yapan Eşbaşkanı Menice Yiğit, "Kürt Gazeteciler Günü"nün yıl dönümünde Belçika polisinin Kürt yayın stüdyolarına hukuka aykırı bir baskın yapıp her yeri talan etti. Aynı zamanda İstanbul ve Kurdistan'da da baskınlar yapılarak çok sayıda basın çalışanı tutuklandı. Fransa'da da farklı evlere baskın yapılarak, burada da yurtseverlerimiz tutuklandı. Hepsini bir araya getirdiğimizde bunların topyekûn bir siyasi konsept olduğunu görüyoruz. Belediye seçimlerinde yenilgiye uğrayan Erdoğan'ı tatmin etmeye yönelik bir yönelimdir. Tüm kurumlarımız mücadelemizin emekleri ile kurulmuştur ve medya organlarımız bizim kulağımız, gözümüzdür. Bunu susturmak isteyen güçler karşısında nerede olursa olsun kurumlarımızı koruyacağız ve direneceğiz" ifadelerini kullandi.

Eylem sırasında İsveççe bildiriler dağıtıldı ve "Ellerinizi Kürt basının üzerinden çekin" afişleri eylem sırasında yer aldı.