Stockholm'de açlık grevcileri için Af Örgütü'yle görüşme

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi Diplomasi Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için kamuoyu oluşturmak için girişimlerini sürdürüyor.

Daha önceleri siyasi partiler nezdinde girişimde bulunan Diplomasi Komitesi, insan hakları ve sivil toplum örgütleri nezdinde girişimlerini sürdürüyor.

Komite adına aralarında Rojava Komiteleri'nden Erik Bong'un da bulunduğu bir heyet, Uluslararası Af Örgütü'nün Stockholm il merkezine giderek örgüt yöneticileriyle görüştü.

Heyet, Öcalan'a uygulanan tecrit ve açlık grevcilerinin sağlık durumları hakkında Uluslararası Af Örgütü yöneticilerini bilgilendirdi. Ölümlerin önüne geçilebilmesi için girişimde bulunmasını istedi.

Türkiye'de gerçekleşen insan hakları ihlallerini yakından izlediklerini söyleyen Af Örgütü temsilcileri, konuyu değişik platformlarda gündeme getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Diplomasi Komitesi, açlık grevcilerinin durumlarına dikkat çekmek için çalışmalarını yoğunlaştıracağını ve diğer insan hakları ve sivil toplum örgütleri nezdinde de girişimde bulunacağını açıkladı.