Stockholm'de açlık grevini 3. grup devraldı

Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de 1 Nisan günü başlatılan açlık grevini Norveç ve Danimarka'dan gelen 17 kişiden oluşan grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için açlık grevinde bulunan eylemcilere destek vermek amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de 1 Nisan günü başlatılan açlık grevini Norveç ve Danimarka'dan gelen 17 kişiden oluşan grup devraldı.

Eylemciler, Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde saat 12.00'de düzenledikleri bir basın toplantısıyla açlık grevine başladıklarını kamuoyuna duyurdu.

Oslo Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ayser Yüce, Leyla Güven başta olmak üzere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması talebiyle açlık grevinde bulunan tüm eylemcileri saygıyla selamladı.

Açlık grevcilerinin Kürt halkının onur ve gururları olduklarını söyleyen Yüce, Kürt ve Ortadoğu halklarının kurtuluşunun yolunu gösteren Abdullah Öcalan'a yönelik tecriti asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Yüce, Öcalan'a uygulanan tecritin tüm ezilen halklara uygulanan bir tecrit olduğunu belirtti. Leyla Güven'in tecrite karşı sürdürülen mücadeleye önderlik etmesinin Öcalan'ın kadına yaklaşımının bir sonucu olduğu değerlendirmesini yapan Yüce, “Ben bir kadın olarak kadınların açlık grevlerini neden bu kadar sahiplendiklerini çok iyi anlıyorum. Biz Öcalan'la kimliğimizi bulduk. Özümüze geri döndük” dedi.

Öcalan'a uygulanan tecridin her şeyden önce kadınlara yönelik bir tecrit olduğu değerlendirmesini yapan Yüce, tecriti kırana kadar mücadelede kararlı olduklarına vurgu yaptı.

Norveçli aktivist Tord Viktor Joensen, Leyla Güven ve diğer açlık grevcileriyle dayanışmak amacıyla 5 gün açlık grevi yapacağını söyledi. Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılması, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesini istedi.

Konuşmaların ardından eylemciler zafer işaretleri yaparak “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabê” sloganlarını attı.

Açlık grevcileri, daha sonra metro istasyonlarına giderek Öcalan'a uygulanan tecriti kınayan pankratlar açtı, Kamuoyunu açlık grevleri ve tecrit konusunda yazılı ve sözlü bilgilendirdi.