Stockholm’de Efrîn’le dayanışma için açlık grevi başladı

Kürdistanlılar, işgalci Türk devleti ve DAİŞ artığı çeteleri protesto etmek ve Efrîn halklarıyla dayanışmak için İsveç’in başkenti Stockholm’de parlamento binası önündeki meydanda açlık grevine başladı.

Çadırın önüne ve çevresine Türk devletini kınayan pankratlar ve katledilen sivillerin resimlerini asan açlık grevcileri, çevreden geçenleri yazılı ve sözlü olarak Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdiği vahşet ve insanlık suçları hakkında bilgilendiriyor.

Zaman zaman çadırın önünde konuşmalar yaparak ve sloganlar atarak Türk devleti ve olanlara sesiz kalan batılı ülkeleri protesto eden sloganlar haykırıyorlar.

Efrîn ve devrim şehitlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi eş başkanları Girine Kasırga ve Latif Cebe, eylemin amacını anlatan İsveçce ve Kürtçe konuşmalar yaptı.

20 Ocak gününden beri Türk ordusunun Efrîn’i havadan ve karadan bombaladığını hatırlatan Kasırga ve Cebe, El Nusra, El Kaide ve DAİŞ artığı çetelerin Türk ordusu ile birlikte Efrîn’de etnik temizlik ve soykırım yaptıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler’in ateşkes kararı almasına rağmen Türk devletinin saldırıları yoğunlaştırdığını söyleyen Kasırga ve Cebe, “Ama Türk devletinin katliamına Batılı hükümetler göz yumdu. Böylelikle Avrupa Birliği, ABD ve Rusya Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdeiği katliamların suç ortağıdır” diyerek olanları izlemekle yetinen Batılı ülkeleri eleştirdi.

Açlık grevcileri, “Kanlı ellerinizi Efrîn’den çekin”, “Katil Erdoğan, katil Putin”, “Faşist Erdoğan, iki yüzlü Avrupa Birliği”, “Biji YPG/YPJ”, “Şehit namırın”, “Türk ordusu Efrîn’den defol” ve “Biji Serok Apo” gibi Türk devleti ve batılıları kınayan ve Kürt Özgürlük Hareketini destekleyen sloganlar attı.