Stockholm'de Fransa Büyükelçiliği önünde protesto

Fransa’nın başkenti Paris’te 6 yıl önce katledilen üç Kürt kadını; Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamez'i Stockholm’de anıldı. Bir grup eylemci, Fransa büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

Amara Kadın Meclisi ve Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısıyla saat 14.00 sularında Humlegården Parkı'nda bir araya gelen eylemciler, hep birlikte Fransız Büyükelçiliği binasına yürüdü.

Gösteriyi örgütleyen örgütler adına yapılan konuşmada 3 Kürt kadınına yönelik saldırının demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren tüm kadınlar ve Kürt halkına yönelik bir saldırı olduğu belirtildi.

Açıklamada, katliamın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen Fransız Hükümetinin cinayeti aydınlatmadığına ve katliamın gerçek faili Türk devletini koruduğuna dikkat çekildi.

Eylemciler, Kürt halkı ve dostlarının katliam aydınlatılıncaya ve failler yargı karşısına çıkarılıncaya kadar mücadelede kararlı olduğunu kaydetti.

Katliamın aydınlatılmasını talep eden bir bildiriyi büyükelçilik görevlilerine teslim eden eylemciler, Türk ve Fransız devletini kınayan sloganlar attı.