Stockholm'de tecridin kaldırılması için açlık grevi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması için İsveç'te yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, açlık grevine başladı.

Açlık grevinin başlaması dolayısıyla İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin Öcalan'a yönelik tecrit ve Türk devletinin saldırıları hakkında yaptığı açıklaması okundu.

Açıklamada 2008 ila 2015 yıllarında Türk devletinin Öcalan'la görüşmeler yaptığı ancak 2015 yılında Türk devletinin barış sürecini bozması ve savaş politikasına geri dönmesinden sonra Öcalan'a ağırlaştırılmış tecrit uygulandığına dikkat çekildi.

Türk devletinin 2 yıldan bu yana Kürt Halk Önderi Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin vermediği belirtilen açıklamada cezaevinde bulunan HDP Milletvekili Leyla Güven'in Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 8 Kasım'dan bu yana açlık grevine gittiği hatırlatıldı.

“Bizler Avrupa'da yaşayan Kürtler, Öcalan'a yönelik tecrit ve işkenceyi kabul edemeyiz” denilen açıklamada Kürtlerin Öcalan'a yönelik tecrit kaldırılana ve özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edeceklerine vurgu yapıldı.

Barış ve demokrasiden yana olan tüm parti, örgüt ve bireylere Türk devletinin saldırı ve katliamlarına karşı çıkma ve Öcalan'ın özgürlüğü için verilen mücadeleye destek olmaları çağrısı yapıldı.

Eylemciler, daha sonra il merkezinde bulunan St. Clara Kilisesi'ne geldi. Burada papaz ve kilise yetkilileriyle görüşen ve taleplerini ileten Kürdistanlılar, saat 18.00 kadar açlık grevini kilisede sürdürdü.

Kilise papazı ve cemaat, Kürt halkı için dualar okudu ve şarkılar söyledi. Kilisede eylemcilerin Öcalan'ın portreleri ile KCK, PKK bayrakları açtıkları gözlendi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, tüm Kürdistan halkı ve dostlarına Türk devletinin Öcalan'a uyguladığı tecride karşı çıkması ve açlık grevine destek vermesi çağrısı yaptı.