Stockholm'deki açlık grevine destek artıyor

Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrittin kaldırılması talebiyle İsveç'in başkenti Stockholm'de 6 Aralık'ta başlattıkları açlık grevi 11. gününe girerken eylemcilere destek de artıyor.

Sol Parti, Adalet Partisi Sosyalistler gibi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri de, eylemcileri ziyaret ederek dayanışma mesajları veriyor. Tecrittin kaldırılmasıyla yetinilmemesi gerektiğini belirtiyor ve Öcalan'ın serbest bırakılmasının önemine vurgu yapıyor.

Söderhamn ilçesinde kurulu “Kürdistan'la Dayanışma Komitesi” başkan ve üyeleri de açlık grevcileriyle görüştü. Türk devletinin saldırılarına karşı Kuzey Kürdistan ve Rojava halklarıyla dayanışmayı sürdürecekleri mesajları verdi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan “Kürdistan'la Dayanışma Komitesi” Başkanı Benny Gustafsson, Türkiye'nin demokrasi hareketi ve Kürtlere yönelik saldırı ve savaşı tırmandırdığı koşullarda açlık grevini sürdüren eylemcilerle dayanışmak için Stockholm'e geldiklerini söyledi.

KÜRTLER TÜM DÜNYANIN DEMOKRATİKLEŞMESİ İÇİN SAVAŞIYOR

Kürtlerin tüm dünya için bir tehdit oluşturan DAİŞ çetelerine karşı savaştıklarını söyleyen Gustafsson, “Ortadoğu'da yaşayan halkların barış içinde demokraside yaşamaları bizi ilgilendiriyor. Kürtler ve oradaki diğer halklar aynı zamanda bizler için ve tüm dünyanın demokratikleşmesi için savaşıyor. Abdullah Öcalan'ın düşünceleri tüm dünyaya yaymamız gerekiyor. Türkiye'nin de pratikte Rojava'da yaşam bulan böylesi bir demokrasiye ihtiyacı var. Kadınların özgürlüğe gereksinimleri var” dedi.

“Kürdistan'la Dayanışma Komitesi” üyesi Per Olof Nordin de, mücadelenin ortak olduğunu İsveç ve dünyanın pek çok ülkesinde demokrasinin gerici güçler tarafından tehdit edildiğini belirttikten sonra “Kuzey Suriye'de Kürtler bu gerici güçlere karşı mücadelede büyük mesafeler kat etti” dedi.

Nordin, Abdullah Öcalan'ın temelsiz suçlamalar ve adil olmayan yargılamalar sonucu ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı için serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

TÜM HALKLARI DÜŞÜNEN BİR LİDERİMİZ VAR

Açlık grevcileri de Öcalan'a yönelik tecrit kaldırılana kadar mücadele etmekte kararlı.

Eylemcilerden Fehriye Kahraman, Öcalan üzerindeki tecrittin kaldırılması için açlık grevine gittiğini belirttikten sonra devamında şunları kaydetti:

“Leyla Güven 38 gündür açlık grevinde. Dünya üç maymunları oynuyor. Yapılan haksızlıkları görmek istemiyor. Benim vicdanım olanları kabul etmediği için açlık grevine gittim. Önder Apo'nun üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyorum. Başkan Apo ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmalarını istiyorum. Biz Türkiye'de yaşayan diğer halklarla aynı haklara sahip olmak okullarda ana dilimizde eğitim istiyoruz.”

Kürt halkının Türklerin dostu olduğunu söyleyen Kahraman, “Aslında Türk halkı onların cumhurbaşkanından ziyade bizim Önderimizin onların dostu olduğunun farkında değil. Eğer bunu bilselerdi farklı düşünürlerdi. Sadace Kürtleri değil tüm halkları düşünen bir liderimiz var” şeklinde konuştu.

ÖNDERLİĞİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için sürdürülen kampanya sırasında tek başına 50 bin imza toplayarak bir ilke imza atan Salih Gök 10 gündür açlık grevinde.

Öcalan'ın Kürt halkı için büyük fedakarlıklar yaptığını ve bedeller ödediğini söyleyen Gök, “Şimdi fedakarlık yapma sırası bizlerde. Tecridin kırılması ve başkan Apo'nun özgürleşmesi için sonuna kadar mücadele edeceğim. Onun ideolojisi ve felsefesi bizlere güç veriyor. Bu güçle mücadeleyi yükselterek Önderimizi özgürleştireceğiz” dedi.

Gök, Kürdistanlılar ve dostlarına açlık grevi eylemlerine destek olmaları çağrısı yaptı.