Stockholm haykırdı: ‘Katil Erdoğan, iki yüzlü ABD’

Rojava'ya saldırıya hazırlanan Türk devleti ve ABD’nin saldırılara zemin hazırlaması, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir eylemle protesto edildi. İlin en işlek caddelerinde “Katil Erdoğan, iki yüzlü ABD” sloganı yankılandı.

Son iki gündür ABD'nin Stockholm Büyükelçiliği binası önünde protesto gösterileri yapan Kürdistanlılar, Cumartesi günü de dostlarıyla birlikte Stockholm il merkezinde bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu önündeki meydanda saat 15.00 sularında gerçekleşen mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin amacının yok olmakta olan DAİŞ çetelerini desteklemek ve Kürtlerin kazanımlarını ortadan kaldırmak olduğuna dikkat çekildi. Uluslararası topluma Türk devletinin Rojava'ya yönelik yapmayı planladığı saldırılara karşı tavır alması çağrıları yapıldı.

Rojava Komiteleri adına konuşan İsveç İşçileri Merkez Örgütü (SAC) Genel Sekreteri Erik Tonk, DAİŞ çetelerini Kobanê ve Rojava'da yenilgiye uğratan YPG/YPJ'ye saldırı hazırlıkları yapan Türk devletinin DAİŞ ile aynı akibete uğrayacağına olan inancını dile getirdi. Rojava devrimiyle dayanışmalarını daha da pekiştireceklerine vurgu yaptı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Rıdvan Altun, Suriye, Türkiye, İran ve Irak'ta Kürt güçlerinin insanlık düşmanlarına karşı savaştıklarını ana Batılı ülkelerin ve medyanın Kürtlerin mücadelelerini görmezden geldiğini söyledi.

Altun, ABD ve Koalisyonu oluşturan güçlerin Rojava'dan çekilmesi halinde Kürt geçlerinin topraklarını sonuna kadar savaşacaklarını belirterek insanlık düşmanı Erdoğan'ın sadece Kürtlere değil tüm dünyaya yönelik bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra kitle, ABD ve Türkiye'yi kınayan pankartlar, PKK, KCK, PYD, YPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portrelerini taşıyarak il merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Sol Parti'nin gençlik örgütü Genç Sol, “Kürdistan Halkıyla dayanışma” pankartını taşıyarak kortejde yer aldı.

Yürüyüş boyunca Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kadın Meclisi'nin medya kuruluşlarına gönderdiği basın açıklaması okundu.

Açıklamada Türk devletinin Kürt Halkının Kuzey Suriye'deki kazamımlarını ortadan kaldırmak için ABD ile yaptığı kirli görüşmelerden sonra Rojava'ya yönelik saldırı hazırlıklarına dikkat çekildi.

Avrupa ülkeleri ve uluslararası topluma DAİŞ çetelerinin ömrünü uzatmaya yönelik Türkiye'nin müdahalesine karşı çıkmaları ve Kürt halkıyla dayanışmaları çağrısı yapıldı. Birleşmiş Milletler'den de Kürt halkı ve YPG/YPJ'nin korunması için Kuzey Suriye'ye gözlemci göndermesi talep edildi.

2 saat süren gösteri süresince “Katil Erdoğan, iki yüzlü ABD”, “Faşist, katil Erdoğan”, “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, “Türk ordusu Rojava'dan defol”, “Jin, jiyan, azadi” “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış” ve “Biji Serok Apo” gibi Türkiye ve ABD'yi kınayan ve Kürt Özgürlük Hareketini destekleyen sloganlar atıldı.