Stockholm, Torino ve Sydney’de coşkulu PKK kutlamaları

PKK'nin kuruluş yıl dönümü İsveç'in başkenti Stockholm, İtalya’nın Torino ve Avustralya’nın Sydney kentlerinde coşkulu etkinliklerle kutlandı.

Stockholm’de etkinliğin yapıldığı salona PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portreleri ve Kürt halkının özgürlük ve demokrasi taleplerini yansıtan pankartlar asıldı. Şahit Aileleri Komisyonu adına bir konuşma yapan Latif Cebe, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere zindanlarda faşizme karşı direnen tüm tutsaklar ve Kürt halkının “Diriliş Bayramı”nı kutladı.

PKK GÜCÜNÜ HER ZAMAN KÜRT HALKINDAN ALDI

PKK'nin hiç bir zaman emperyalistlere güvenmediğini ve her zaman gücünü Kürt halkıdan aldığını söyleyen Cebe, “Kürdistan'da zorlu bir süreç yaşanıyor. Türk devleti Kürt Halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için saldırıyor” dedi.

Cebe, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına faşizmin yıkılması ve Öcalan'ın özgürleştirilmesi için sürdürülen mücadeleye daha fazla destek vermeleri çağrısı yaptı.

Kürdistanlı sivil toplum örgütleri adına konuşan Girin Kasırga, “PKK Kürt Halkını ayağa kaldırdı. PKK'nin mücadelesi sadece Kürt Halkını değil Mezopotamya'da yaşayan tüm mazlum halkları etkiledi. PKK halkların ve insanlığın gerçeğidir. Kadının öz yaşam gerçeğidir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık'ın Kürt Özgürlük Hareketi'nin kuruluşu ve gelişimini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra Kürdistan Ulusal Kongresi, Mezopotamya Özgürlük Partisi ve Dayanışma Derneği gibi parti ve oluşumların gönderdikleri kutlama mesajları okundu.

KAZINIMLARIN KORUNMASI İÇİN ULUSAL BİRLİK ZORUNLU

Çok sayıda parti ve sivil toplum örgütünün temsilcisi de kutlamaya katıldı. KNK İsveç Temsilcisi Ahmet Karamus, ANF'ye yaptığı açıklamada PKK'nin kuruluşundan günümüze geçen 40 yıl içinde Kürdistan halklarının büyük kazanımlar elde ettiklerine dikkat çekti.

Karamuş, şöyle konuştu: “Bu kazanımlar binlerce savaşçının yaşamı ve fedakarlıkları sayesinde gerçekleşti. Kuşkusuz özgürlük mücadelesi şehitler vermeden ve büyük sarsıntılar geçirmeden başarıya ulaşamaz. Günümüzde Kürt Halkı büyük senaryolarla karşı karşıyadır. Elde edilen kazanımlar tehdit altında. Bu tehdit ve tehlikeleri halkın mücadelesini daha üst düzeye çıkaramazsak ve belli bir stratejinin etrafında birleşemezsek büyük kayıplar verebiliriz.”

Karamuş, kayıpların engellenmesi ve yani kazanımlar elde edilmesi için Kürtlerin mutlaka ulusal birliklerini sağlamalarının zorunluluğuna vurgu yaptı.

PKK DÖRT PARÇADA KÜRTLERİ TEMSİL EDİYOR

TEV-DEM İsveç Temsilcisi Sanatçı Armanc, 1978'te bir grup devrimci genç tarafından kurulan PKK'nin süreç içinde saflarında değişik uluslardan devrimcilerin yer aldığı dört parçada Kürtleri temsil eden bir partiye dönüştüğünü söyledi.

PKK'nin verdiği mücadelenin Kürt kültür ve sanatının gelişmesine yaptığı katkıları somut örnekler vererek anlatan Armanc, günümüzde Kürt sanatçıların devletin baskı ve saldırılarından dolayı sanatlarını icra etmede güçlüklerle karşılaştıklarına dikkat çekti.

Kürdistanlılar ve dostları, sanatçılar; Seyda Perinçek, Armanc, Dilşah, Evin, Girin, Gürsel Dayan'ın söylediği türküler eşliğinde hep birlikte halaya durdukları etkinlikte, Türk devletini kınayan Kürt Özgürlük Hareketi'ni destekleyen ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden sloganlar atıldı.

TORİNO VE SYDNEY’DE PKK’NİN KURULUŞU KUTLANDI

İtalya’nın Torino kentinde de PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü bir salonda yapılan etkinlikle kutlandı. Kutlamada Hazırlık Komitesi’nin PKK mücadelesine ilişkin mesajı okundu. Ardından PKK’yi anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gecede sanatçılar Hozan Cömert ve Hozan Seher sahne aldı. Kutlama halaylarla son buldu.

Bir diğer kutlamada Avustralya’nın Sydney kentinde yapıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü kutlamasında bir konuşma yapan merkezin eş başkanı Brusk Aiveri, PKK’nin Kürtlerin yeniden doğuşu olduğunu belirtti. Kürt siyasetçi Cemil Gültekin de PKK’nin Kürt halkı için bir milat olduğunu kaydetti. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin diğer eşbaşkanı Necla Çiya, PKK’nin kadının özgürlük mücadelesindeki rolüne vurgu yaparak, “Kadın yeniden kendini buldu” dedi.