Strasbourg’da 20’inci gün: Eylemin başarısına inanç tam

Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması amacıyla Srasbourg’da süren açlık grevine dün akşam saatlerine kadar da çok sayıda kurum temsilcisi ve yurtseverler akın ederken, eylemin geliştiği süreçte oynayacağı role vurgu yapılıyor.

17 Aralık’ta Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dün birçok Alevi kuruluşunun ziyaretleri gerçekleşmişti. Ayrıca Avrupa’nın birçok ülkesinden yüzlerce Kürdistanlı da Strasbourg’daki eylemcilere destek ve moral vermek için yollara düştü.

6 ÜLKEDEN ZİYARETÇİ AKINI

Gün boyunca eylemcileri ziyaret edenler arasında Belçika ve Hollanda’nın yanı sıra Almanya’nın Darmstadt, Freiburg, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe ve Münih şehirlerindne Kürdistanlılar yer alıyordu. Bu şehirlerde faaliyet gösteren DKTM’ler ile Halk meclisleri üyeleri de ziyaretçiler arasındaydı.

İsviçre’nin Basel ve Zürih, Avusturya’nın Linz ve Fransa’nın Mulhouse, Metz ve Saint Avold şehirlerinden gelen onlarca kişi de, Strasbourg’da bedenlerini açlığa yatıran eylemcileri yalnız bırakmadı.

DEMİR: BAŞARILI OLACAKLARINA OLAN İNANCIM TAM

Almanya’da uzun yıllar dönemin Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) başkanlığını yürüten Mehmet Demir ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Mahmut Şakar da Strasbourg’a gelerek eylemcilerle görüştü.

Burada bir konuşma yapan Mehmet Demir, oldukça zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekti. Demir, şöyle dedi: “Halk ve Hareket olarak içinde bulunduğumuz süreç, arkadaşların eylemi şahsında somutlaşıyor. Dolayısıyla bu eylemle, bu zorlu süreçte böylesi bir yükü omuzlayan tüm arkadaşlara saygılarımı sunuyorum. Eylem ve mücadelede başarılı olacaklarına olan inancım zaten tamdı ama bu vesileyle tekrar huzurlarında arkadaşlarımıza saygılarımızı sunuyoruz.”

ŞAKAR: TECRİDİN KIRILMASI HALKIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜ ANLAMINA GELİYOR

Kürt Halk Önderi’nin avukatlarından Mahmut Şakar ise, tecridin aşılmasına yönelik eylemin oldukça tarihi ve değerli olduğunun altını çizdi.

Şakar, şöyle konuştu: “Kürdistan açısından çok kritik ve tarihi bir süreç. Bu sürece karşı halkımızın da bir direnişi söz konusu. Bu sürecin en önemli noktası, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın tecridin aşılması, kırılması ve özgürlüğüne giden yolun açılmasıydı. Bu bir bütün olarak halkımızın özgürlüğü anlamına da gelecek. Dolayısıyla Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne dönük, tecridin aşılmasına dönük bu eylem son derece tarihi, anlamlı ve değerlidir. Ben de kendi adıma eylem içerisinde olan arkadaşlarımızı selamlıyorum. Bu direnişinizin zafere ulaşacağına olan inancımı da ifade etmek isterim.

CAFER TAR: ORTAYA KONAN DİK DURUŞ DALGA DALGA YAYILACAK

Yeni Özgür Politika gazetesi yazarlarından Cafer Tar da, açlık greviyle ortaya konan dik duruşun dalga dalga yayılarak, halkı özgürlüğe daha da yaklaştıracağının altını çizdi.

Tar, şöyle konuştu: “Kürdistan’a katliamı dayatan Türkiye’deki faşist rejime karşı bütün toplumun zapt u rapt altına alınmaya çalışıldığı bir dönemde arkadaşların bedenleriyle dik durma eylemi ve tavrı muhakkak bir toplumsal karşılık bulacaktır. Şimdiden muazzam bir karşılık yarattı toplumda. Bunun büyüyerek, dalga dalga bütün Kürdistan’ı ve bölgeyi etkisi altına alacağını ve bizi özgürlüğe biraz daha yaklaştıracağını düşünüyorum” diye konuştu.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevine Kürdistan’ın dört parçasından katılım sağlanıyor. HDP eski Milletvekili Dilek Öcalan, Gazeteci Gülistan Çiya İke, siyasetçi Mustafa Sarıkaya ve KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un yanı sıra şu isimler de açlık grevinde: Deniz Rojbin, Nurgül Başaran, Ramazan İmir, Mehmet Nimet Sevim, Mohamad Ghaderi, Deniz Sürgüt, Ayvaz Ece, Kardo Bokani, Kerem Solhan, Agit Ural ve Ekrem Yılmaz.