Strasbourg’da 20’nci gün: Tecrit kırılana kadar sürecek

Strasbourg’da tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 20’nci gününe girerken, Alevi kurumları yöneticilerinin de aralarında olduğu yoğun destek ziyaretleri de devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı 17 Aralık’ta bedenlerini açlığa yatıran aralarında eski milletvekili Dilek Öcalan ve KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un da olduğu 15 eylemciye destek, her geçen gün artıyor. Eylemcilerin aile üyeleri de ziyaretçiler arasındaydı.

Kürt Halk Önderi’ne tecritle somutlaşan halklara yönelik sindirme ve yok etme politikalarına karşı eylemcilerin bedenlerini ölüme yatıran eylemciler, Kürdistani kurumlar, Türkiyeli sol, demokrat ve sosyalist hareketler, inanç grupları ile sanatçılar tarafından da desteklendi.

ALEVİ KURUMLARI EYLEMCİLERLEYDİ

20’üncü günündeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevine Avrupa’nın dört bir yanından destek eylemleri devam ederken, her gün yüzlerce kişi de bizzat Strasbourg’a gelerek eylemcileri ziyaret ediyor.

Devrimci Aleviler Birliği (DAB) Eşbaşkanı Veli Balaban, Pir İbrahim Kılavuz, sanatçı Şiyar Munzur, Can TV çalışanları, Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) eşbaşkanları Bedrana Yıldırım ve Veli Kaya ile FEDA’nın Paris, Hamburg, Marsilya ve Köln şehirleri ile Almanya’nın Hessen eyaletindeki bileşenlerinin yönetici ve üyeleri de Strasbourg’daydı.

Can TV kameraman ve çalışanları da eylemcilerin yanı sıra ziyaretçilerle görüşerek, röportajlar yaptı.

FEY-KOM: GÜNEŞ’İMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Eylemcilere 800 kilometre mesafeden gelerek destek verenler arasında Avusturya Demokratik Kürt Toplum Konseyi (FEY-KOM) yönetcileri ile üyeleri de bulunuyordu. FEY-KOM adına  konuşan Halil Seven, eylemcilerin onurlu duruşunu selamladıklarını söyledi.

Eylemcilerin güçlü bir irade ortaya koyduklarını vurgulayan Seven, Avusturya’daki Kürtler olarak uluslararası kurumlara “Kürt halkının iradesi ve Güneş’inden vazgeçmeyeceği” mesajını verdiklerini söyledi.

Kürt halkının Öcalan’ı iradesi ve Güneş’i olarak gördüğünü vurgulayan FEY-KOM yöneticisi  Seven, Avusturya’daki Kürtler olarak 59’uncu gününde açlık grevini sürdüren Leyla Güven’i de selamladıklarını söyledi.

EYLEMCİ ANNESİ: GURURLUYUM

Strasbourg’daki açlık grevi eylemcilerinden Nilgün Başaran’ın annesi Fatma Başaran da, ziyaretçiler arasındaydı. Kızının böylesi bir eylemde yerini aldığı için gururlu olduğunu vurgulayan anne Başaran, tüm eylemcilere başarılar diledi.

Kürt halkına da seslenen anne Fatma Başaran, eyleme ve tüm sürece destek verilmesi çağrısı yaptı.

İMZA KAMPANYASIYLA DESTEKLEDİLER

Eylemi ziyaret eden Kürdistanlı ve diğer halklardan bireyler, Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecridin kaldırılması amacıyla İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa Konseyi (AK) nezdinde başlatılan imza kampanyasına da destek vererek, imzaladı.