Strasbourg’da 54’üncü gün: İke hastaneye kaldırıldı

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için 54 gündür açlık grevinde olan eylemcilerin sağlık durumları giderek kötüleşiyor. Sağlık durumu ağırlaşan gazeteci Gülistan İke hastaneye kaldırıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi yoğun destek ziyaretleriyle sürerken, durumu ağırlaşan eylemcilerden gazeteci Gülistan İke hastaneye kaldırıldı.

Aralarında Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç’un da bulunduğu 14 eylemcinin tecride karşı yürüttüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi  54’üncü gününde.

Geçtiğimiz günden bu yana 273 Avenue de Colmar 67100 Strasbourg adresinde devam eden açlık grevi direnişine Avrupa’nın her yanından destek ziyaretleri de devam ediyor.

GAZETECİ GÜLİSTAN İKE HASTANEYE KALDIRILDI 

Öte yandan açlık grevinde her geçen gün eylemcilerin sağlık durumu da kötüleşiyor. Son günlerde sağlık durumunda belirginleşen bir kötüleşme tespit edilen gazeteci Gülistan İke, bugün durumu ağırlaştığı için ambulans çağrılmıştı. İke, ambulans doktorlarının yaptığı muayane sonunda hastaneye kaldırıldı.

İke’nin beyne giden damarlarında iltihaplanma tespit ettiklerini söyleyen Dr. Fahrettin Gülşen,  hastanede yapılacak detaylı tetkiklerin ardından açıklama yapılacağı bilgisini verdi.

Geçtiğimiz hafta KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ve Kerem Solhan hastaneye kaldırılmışlardı. Açlık grevi eylemcilerinde baş ağrıları, baş dönmesi, tansiyon değerlerinde anormallikler, nabız atışlarında düşüş ve yükselişler, mide bulantısı gibi çok sayıda semptom görülüyor.

Açlık grevindeki eylemcilerin kış mevsimi nedeniyle özellikle yaygın olan grip ve gribal enfeksiyonlara karşı hassas oldukları da biliniyor. Bu yüzden herhangi bir hastalığı olan bireylerin ziyaretlerde eylemcilerle temasta bulunmaması önem arz ediyor. Ayrıca ziyaretçilerin eylemcilerin bulunduğu lokale girişlerinde el ve yüz dezenfektesi yapmaları isteniyor.

ÜÇ ÜLKEDEN KURUM TEMSİLCİLERİ VE KİTLE ZİYARETLERİ

Bugün Zürih Rojava Kürt Dostluk Grubu üyesi çok sayıda İsviçreli ve Kürdistanlının ziyaret ettiği açlık grevi eylemine destek için Avusturya’dan da çok sayıda kişi Strasbourg’a geldi.  Gelen grup içerisinde Avusturya Kürt Toplum Merkezi (FEY-KOM) Eşbaşkanı Halis Sever de bulunuyordu.

Strasbourg’daki eylemi bugün ayrıca Almanya’nın Pforzheim ile 2012 yılında tecride karşı düzenlenen ve 52 gün açlık grevine katılan isimlerden İmam Yıldız da eylemcilere destek için Strasbourg’daydı.