Strasbourg’da 66’ıncı gün: Türkiyeli devrimcilerden destek

AKP-MHP faşizminin tecrit politikasına karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişi, 66’ıncı gününü de geride bırakırken, ATİK ve Mannheim Özgürlük ve Demokrasi İnisiyatifi’nden direnişe destek mesajı verildi.

17 Aralık’ta 14 eylemci tarafından başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, kararlı bir biçimde sürdürülüyor.

Eylemin 66’ıncı gününde çok sayıda Avrupa şehrinden Strasbourg’a gelen onlarca kişi, açlık grevi direnişçilerine destek sundu. Eylemcilerin sağlık durumlarının ağırlaşmasına rağmen kısa süreli de olsa ziyaretçileri ağırladıkları görüldü.

ATİK: TECRİT TÜM TUTSAKLARA UYGULANMAK İSTENİYOR

Bugün ayrıca Türkiyeli sol ve emekçi kesimleri temsil eden kuruluşlar da Strasbourg direnişçilerini yalnız bırakmadı. Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ile Mannheim Özgürlük ve Demokrasi İnisiyatifi üyesi çok sayıda kişi, açlık grevcilerini ziyaret ederek destek sundu.

ATİK adına yapılan açıklamada, açlık grevinin ilk gününden bu yana desteklerini sundukları ve buna devam edecekleri vurgulandı. Eylemcilerin düşüncelerinin görüşlerini paylaşmak için de ziyaret ettiklerini söyleyen ATİK Temsilcisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı direnişlerin önemine dikkat çekti. ATİK Temsilcisi, AKP rejiminin Öcalan üzerinde uygulanan tecridi Türkiye cezaevlerindeki tüm devrimci tutsaklara uygulamak isteyeceğinin altını çizdi.

DİRENİŞ TECRİDİN HALKLAR İÇİN NE MANAYA GELDİĞİNİ ORTAYA KOYDU

Eylemcilerden Yüksel Koç ise, açlık grevi direnişinin tecridin Ortadoğu halkları için ne anlama geldiğini çok daha iyi ortaya çıkardığının altını çizdi.  Direnişle ‘doğru bir karar verdiklerini’ vurgulayan Yüksel Koç, kendilerinin taleplerinin tüm halkların, kadınların ve farklı kesimlerin talebi olduğunu bir kez daha anladıklarını dile getirdi.

Direnişin her alanda desteklenmesi çağrısı da yapan Yüksel Koç, uluslararası kurumların sessizliğinin kırılması gerektiğini söyledi. Koç, uluslararası kuruluşların kendi kendilerine harekete geçmeyeceklerini söylerken, İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) tavrına ilişkin görüşlerini de paylaştı.

MANNHEİM ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İNİSİYATİFİ ÜYELERİ ZİYARET ETTİ

Gün içinde eylemcileri ziyaret eden Mannheim Özgürlük ve Demokrasi İnisiyatifi adına ise yazılı bir mesaj okundu. Tecride karşı cezaevlerinde devam eden süresiz-açlık grevlerine dikkat çekilen mesajda, “Açlık grevleri insanlığın evrensel ve tarihsel özleminin ifadesidir. Özgürlük, halkların ve insanların evrensel hakkıdır” denildi.

Bireylerin özgür olmasıyla toplumların özgür olabileceğine vurgu yapılan mesajda, cezaevlerinde başta olmak üzere devam eden direnişin destekleneceğinin altı çizildi.

AÇLIK GREVİNE KATILAN İSİMLER

66’ıncı gününü geride bırakan açlık grevi eylemine katılan isimler şunlar:  HDP eski Milletvekili Dilek Öcalan, Gazeteci Gülistan Çiya İke, siyasetçi Mustafa Sarıkaya ve KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un yanı sıra Nurgül Başaran, Ramazan İmir, Mehmet Nimet Sevim, Mohamed Ghaderi, Deniz Sürgüt, Ayvaz Ece, Kardo Bokani, Kerem Solhan, Agit Ural ve Ekrem Yapıcı.

Geçtiğimiz gün ANF’ye bilgi veren Dr. Fahrettin Gülşen, eylemcilerdeki sağlık sorunlarının her geçen gün ağırlaştığı ve kalıcı hasarlar bırakacağına dair uyarmıştı.