Strasbourg’da 87’inci gün: Direnişi büyütelim

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde devam eden açlık grevinin 87’inci gününde gerçekleşen ziyaretler sırasında “direnişin büyütülmesi” gerektiği vurgulandı.

Strasbourg’da 14 eylemcinin tecride karşı yürüttüğü açlık grevi direnişi 87’inci gününde devam ediyor.

Eylemcilerin sağlık durumlarının her geçen gün kötüye gittiği açlık grevi direnişi kararlılıkla sürerken, Avrupa ülkelerinden Strasbourg’a gelerek direnişi sahiplenenlerin ziyaretleri de artıyor.

Bugün de İsveç’ten İsviçre’ye bir çok Avrupa ülkesinden onlarca kişi eylemcileri ziyaret etti.

İSVEÇ’TEN GELEREK DESTEKLERİNİ SUNDULAR

Çok sayıda sanatçı ve müzisyenin yanı sıra İsveç’ten gelen bir grup genç kadın da eylemcileri yalnız bırakmadı.

İsveç’ten gelerek eylemcileri ziyaret eden grupta İmran Karaer, Canan ve Özlem Cengiz adlı kadınlar yer alıyordu. Kadınlar, direnişin büyütülmesi gerektiğinin altın çizerken, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa Konseyi’ni (AK) tecride karşı gerekli adımları atmaya çağırdı.

SANATÇILARDAN DİRENİŞE DESTEK ÇAĞRISI

Öte yandan Almanya’da yaşayan bazı Kürt sanatçılar da Strasbourg’daki eylemcileri yerinde ziyaret ettiler. TEV-ÇAND üyesi de olan Aytekin Coşkun , Hüseyin Akter ve Haydar Yanmaz ile diğer kimi sanatçıların sabah saatlerinde eylemcileri ziyaret ederek, desteklerini sundu.

Açlık grevi eylemcilerinden Ayvaz Ece’nin birkaç dakikalığına karşılayabildiği sanatçılardan Aytekin Coşkun, halkın eylemi sahiplenerek direnişin başarılı olmasını ve böylelikle ölümlerin yaşanmasını engelleyebileceğini dile getirdi.

İSVİÇRE MARAŞ GİRİŞİMİ’NDEN DESTEK

İsviçre’nin Basel şehrinden gelen Maraş Girişimi üyeleri de Strasbourg’daki eylemcileri ziyaret ettiler. Maraş Girişimi adına konuşan Derweş Kalkandelen, eylemcilerin direniş azmine vurgu yaparken, Türk devleti üzerinde baskı yapılarak tecridin kırılmasının önemine işaret etti.

Maraş Girişimi olarak kendilerinin de her türlü eylemlilikle direnişe destek vereceklerini söyleyen Kalkandelen, Avrupa’daki tüm halkın desteğinin önemli olduğunun altını çizdi.

İMİR: HERŞEYİ GÖZE ALMIŞ BİREYLERİZ

Eylemcilerden Ramazan İmir ise, kendilerini ayakta tutanın Kürt Halk Önderi Öcalan’a olan inanç ve halkın verdiği mücadele olduğunu vurguladı. Avrupa genelindeki eylemler ve diğer çalışmaları değerli bulduklarını söyleyen İmir, Türk devlet faşizminin en zayıf anını yaşadığını ve bu yüzden bitmemek için saldırganlaştığını dile getirdi.

Türk devletinin elinden geldiğince yok olmamaya çalıştığına vurgu yapan İmir, direnişlerinin bunu sağladığını söyledi. Direnişin başarıya ulaşacağı ana kadar zorluklar yaşanabileceğini ifade eden İmir, kendilerinin bu amaçla herşeyi göze aldıklarını sözlerine ekledi.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini bugün Almanya’nın Mannheim şehrinden gelen Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) üyeleri tarafından da ziyaret gerçekleştirildi. DKTM üyeleri, direnişin büyüyerek sürdüğünü ve tecridin kırılacağı ana kadar Kürt halkının ayakta olmasını istediler.