Strasbourg'da oturma eylemi yapan gençlerden 'KDP tepkisi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa'nın Strasbourg kentinde devam eden oturma eylemini devralan gençler, Güney Kürdistan'daki "KDP provokasyonlarına" tepki gösterdi.

Hafta başında oturma eylemini devralan gençler, bir basın açıklaması ile KDP'nin Güney Kürdistan'da Türk devleti ile yaptığı işbirliğini kınadı.

Açıklamada, "Kürt halkı olarak Türk sömürgeciliği ve faşizmiyle girdiğimiz tarihi hesaplaşma sürecinde Kürde tarihi boyunca en çok kaybettiren etken olan ihanet kendisini tekrar dayatmaya çalışmaktadır" denildi.

Zine Werte’den sonra Gare’ye güç yığılmasına tepki gösteren gençler, "Heval Beritan’ın şehadet yıldönümünde Gerilla alanlarına askeri güç yığılması kararını Kürt halkının özgürlük mücadelesine katkı sunmak değil, ancak bu mücadeleye darbe vurmak isteyenler alabilirler" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Gare’de yapılan askeri yığınak ve Gerilla’yı Kürdistan’da bir iç savaşa çekme girişimleri karşısında gençliğin çok net bir tutumu olacaktır" vurgusu yapıldı.

Açıklamada şu çağrılar yapıldı: "Avrupa’da yaşayan tüm Kürt gençleri Ulusal Birlik ruhuyla bu saldırılara karşı tavrını ortaya koymalıdır."