Strasbourg’daki Özgürlük Nöbeti’nde Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 12 yıldır Strasbourg’da yürütülen nöbet eylemini yeni haftasında Almanya’nın Bremen kentinden gelen bir grup üstlendi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti” eylemi yapılıyor.

Nöbet eylemini her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grup üstlendi.

610’uncu haftasında Almanya’nın Bremen kentinden İshan Yılmaz, Abdullah Sonay ve Kazım Çiçek isimli yurtseverler devraldı.

Grup sözcüsü İshan Yılmaz, 12 yıldır nöbet eyleminin devam ettiğini hatırlatarak, “Önderliğin üzerindeki tecridin kalkması için halkımızın daha fazla duyarlı olması” gerektiğini söyledi.

Yılmaz, “Esaret ve tecrit devam ettiği sürece hiçbirimizin rahat etmemesi gerekiyor” dedi. Türkiye’de barış umudu ortadan kalkmadan tecride son verilmesi çağrısında bulunan Yılmaz, özellikle Türk aydınlarına seslenerek “birlikte yaşam arzusu bitmeden harekete geçilmesi” çağrısında bulundu.

Yılmaz, “Önderliğimizle bir an önce masaya oturulması ve barış sürecinin gerçekleşmesi doğrudan önderliğimizin özgürlüğü ile bağlantılıdır” vurgusunda bulundu.