Strasbourg'daki açlık 7. gününde: Tecrit kırılana kadar sürecek

Tecride karşı Strasbourg'daki açlık grevi 7. gününde devam ederken, bugün de ziyaretçi akını sürdü. CPT ve AK'nin bir an önce İmralı'ya gitmesi gerektiği belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 7. gününde devam ediyor. Saarbrücken, Köln, Frankfurt ve Bonn’dan çok sayıdaki kişi ve kurum temsilcileri açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti. PJAK, Zagros Platformu ve Rojhilat Halklar Platformu temsilcileri, eylemcileri selamlayarak, başarılar dileklerini iletti.

PJAK adına konuşan İbrahim Alipur, “Rojhilatlı kurumlar olarak bugün Serok Apo üzerindeki tecridi kırmak için açlık grevine giren arkadaşları ziyarete geldik. 20 yıldır Serok Apo üzerinde tecrit var. Kürtlerin her yerde demokratik şekilde yaşayabilmesi için Serok Apo’nun projeleri, paradigması ön açıcıdır. O nedenle bu eylem Ortadoğu halklarının hepsi için çok önemlidir. Tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz” dedi.

Rojhilat Halklar Platformunda Nadir Cemaati ise eylemdekilerle dayanışmak için geldiklerini söylerekek başarılar diledi.

Zagros Platformundan Cihanbexş Rüstemi de şunları belirtti: “Başkan Öcalan’dan kaç yıldır haber alınamıyor. Ağır bir tecrit uygulanıyor. Ama bu büyük bir insan hakları ihlalidir. Eğer bugün biraz hakkımız varsa bunu da ona borçluyuz. O nedenle buradaki açlık grevi eylemcilerini selamlıyor, direnişlerinde başarılar diliyoruz.”

Rojhilat heyetinde yer alan Hemcet Kerimi de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumundan endişeli olduklarını ifade etti.

CPT VE AK SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ

Onlarca araçla Strasbourg’a gelenler adına bir konuşma yapan Saarbrücken Halk Meclisi Eşbaşkanı Bexir İbrahim, “Bu eyleme katılan arkadaşlara başarılar diliyoruz. Buraya Saarbürücken’den onlarca arabayla geldik. Daha kalabalık gelecektik ama buradaki arkadaşlarımızı rahatsız etmemek için dönüşümlü olarak ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Buradaki arkadaşlarımızı bedenlerini ortaya koyarak Kürt halkının onurunu koruyorlar. CPT ve  Avrupa Konseyi (AK)’nin de bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeli ve İmralı adasına giderek, oradaki tecridi yerinde incelemeli, ailesi, avukatları veya siyasi bir heyet ise mutlaka adaya gitmelidir.”

TECRİDİ KIRMALIYIZ

Saarbrücken Halk Meclisi’nden Fatma Bozkurt da şunları belirtti: “Biz de Önderliğimiz için buradayız. Baskılar arttı, milletvekillerimizi haksız yere tutukladılar. Önderliğimizi haksız yere tecritte tutuyorlar. Köyleri yakıyorlar, evleri yıkıyorlar, Kürdistan’ı talan ediyorlar. O ki insanlarımız bu eylemi yapıyorlar, bize düşen bunu duyurmaktır. Erdoğan’ın arkasında devlet olmasaydı bu kadar zulüm edemezdi. Dünya da onu destekliyor. Biz buradan dünyaya da sesleniyoruz. Desteğinizi çekin. Erdoğan ‘Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal edeceğim’ diyor. Niye? Orası onun babasının yeri mi? Buna dur demek lazım. Bunun için de Önderliğimiz üzerindeki bu tecridi kırmalıyız. Kimse evinde oturmasın. Her yerde eylemde olalım. Burada hepimizin talebi için açlık grevine giren arkadaşımızı da selamlıyorum. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum ve başarılar diliyorum.”