Strasbourg’daki açlık grevi ziyaretçi akınına uğruyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için Strasbourg’da başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi 6 gününde devam ederken, ziyaretçi akını da sürüyor.

Strasbourg’da başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 6. gününde devam ediyor. Eylem, Almanya ve Fransa’nın farklı şehirlerinden yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Eylemcilerle dayanışmak için gelen ziyaretçiler, CPT ve AK için başlatılmış olan imza kampanyasına da burada katılıp, talepleri içeren metinleri imzalıyor.

Ziyaretçileri açlık grevine ilişkin şunları belirtti:

Duran Arkaş: Almanya’dan geliyoruz. Buradaki açlık grevindeki açlık grevindeki arkadaşlarımızla dayanışmak için buradayız ve onlara da büyük başarılar diliyoruz. Onlarla birlikte olduğumuzu ve isteklerinin başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz.

İmam Yeşilkaya: Almanya’dan geliyorum bende. Arkadaşlarımızı ziyaret için geldik. Bu eylemin başarıya ulaşması için eylemlerini desteklemeye geldik. Eylemci tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.

Hacı Gül: Almanya Mannheim’dan geliyoruz biz de. Önderliğimiz üzerinde 3 yılı aşkın zamandır var olan tecrit, zorbalık, baskılara karşı arkadaşlarımız bçyle bir eylem başlattı. Elimizden ne geliyorsa Önderlik için yapmaya hazırız. Arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz.

Halil Yücel: Urfa Halfetiliyim. Fransa’da yaşıyorum. Buradaki arkadaşlarımızı ziyarete geldik. Canımızla buradayız. Her zaman ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunu Türk devletinin iyi bilmesi lazım.

İbrahim Yücel: Ben de Fransa’dan geliyorum. Açlık grevine katılan arkadaşları selamlıyorum ve başarılar diliyorum.