Strasbourg’daki açlık grevi 23'üncü gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da başlatılan açlık grevi 23’üncü gününde devam ediyor.

Aralarında HDP eski Milletvekili Dilek Öcalan ile KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un da olduğu çok sayıda kişinin başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi devam ediyor. Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) tarafından Öcalan’ın sağlık ve güvenliğinin sağlanması amacıyla derhal İmralı’ya gitmesi gibi hedeflerle başlatılan açlık grevi 23’üncü gününde.

DOKTOR KONTROLÜNDEN GEÇİYORLAR

Eylemciler sabah saatlerinde kısa bir değerlendirme yaparken, bu amaçla Strasbourg’da bulunan Dr. Fahrettin Gülşen tarafından muayene ediliyor. Günlük geniş sağlık kontrolü ardından, eylemciler Avrupa’nın her tarafından gelerek kendilerini ziyaret eden kitleleri karşılıyor.

AACHEN-DÜREN HALK MECLİSİ’NDEN ZİYARET

Açlık grevini bu Salı günü Almanya’nın Nordrhein-Westfalen eyaletine bağlı Aachen ve Düren şehirlerinden gelen kalabalık bir grup ziyaret etti.

Aachen-Düren Halk Meclisi yöneticilerinin de içinde olduğu grup adına konuşan bir yetkili, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevinin 63’üncü gününe girdiğine dikkat çekti. Güven’in sağlık durumunun ciddiyetine işaret eden Meclis yöneticisi, buna karşı harekete geçilmesini istedi.

Strasbourg’daki ve diğer tüm alanlarda sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek amacıyla Almanya ve Avrupa’nın birçok ülkesindeki eylemlere değinen Halk Meclisi yetkilisi, özellikle Öcalan’ın özgürlüğü için devam eden imza kampanyasına katılımın önemine vurgu yaptı.

Halk Meclisi yetkilisi, açlık grevlerinin Avrupa ve dünya kamuoyuna duyurulmasının ehemmiyetine işaret etti. Yetkili, bugün Aachen’da Deniz Fırat Kadın Meclisi’nin öncülüğünde bir eylem düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

“AVRUPA’DAKİ EYLEM VE DİPLOMATİK ÇABALAR ARTTIRILMALI”

Aachen-Düren Halk Meclisi üyeleri ve bölgeden gelen diğer Kürt yurtseverlerine cevaben konuşan eylemcilerden Yüksel Koç, Kürdistan ve Ortadoğu’daki sorunların çözümünün ancak Kürt Halk Önderi ile mümkün olabileceğine dikkat çekti. Koç, kendileri ve diğer tüm açlık grevcilerinin bundan moral ve motivasyon buldukları ve bu amaçla da direnişin sürdüğünü vurguladı.

Avrupa’daki Kürdistanlıların aktif bir şekilde eylemleri sahiplenmelerini isteyen Koç, günümüzde fırsatların her zamankinden daha fazla olduğunun altını çizdi. Koç, Avrupa’daki eylemlerin güçlendirilerek ve her türlü diplomatik çalışmanın yoğunlaştırılarak geniş kesimlerin duyarlılığının sağlanabileceğini de söyledi.

Haber yayına hazırlandığı sırada İsviçre’nin Basel şehrinden bir grubun ziyaret ettiği eylemcileri, gün içinde Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden destek ziyaretlerinin yapılacağı da öğrenildi.