Strasbourg’daki açlık grevinde 27 gün geride kaldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrite karşı Strasbourg’daki açlık grevi 27’inci gününü geride bırakırken, bazı eylemcilerin aileleri eyleme destek ziyaretinde bulundu.

17 Aralık’ta Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde başlatılan açlık grevinin 27’inci günü, Paris Katliamı’na karşı düzenlenen büyük yürüyüş nedeniyle oldukça sakin geçti. Kent çevresinden kimi kişiler ile bazı eylemcilerin aileleri ise Strasbourg’a gelerek, eylemcilere destek oldular.

Sabah saatlerinde Kerem Solhan adlı eylemcinin Fransa’nın Draguignan şehrinden gelen ailesinin ziyareti esnasında duygusal anlar yaşandı. Aile üyeleri, tüm eylemcileri selamlayarak desteklerini sunan Solhan ailesi, direnişle kazanılacağına olan inançlarını dile getirdi.

CPT’nin acilen harekete geçmesi talebini dillendiren aile üyeleri, Leyla Güven’in sağlık durumunun artık kritik aşamada olduğuna dikkat çekti.

AİLESİNDEN YÜKSEL KOÇ’UN EYLEMİNE DESTEK

Açlık grevinde bulunan Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç’un ailesi de, Strasbourg’daki eyleme destek verdi.

Burada konuşan Yüksel Koç’un eşi ve çocukları, kendileri açısından zor olsa da, eylemini desteklediklerini vurguladılar.

Yüksel Koç’un aynı zamanda Alman Sol Parti (Die Linke) Bremen Belediyesi Meclis Üyesi ve Eyalet Parlamentosu adayı olan oğlu Mazlum Koç ve Die Linke Bremen örgütünden Oliver-Jann Kornau da, ziyaretçiler arasındaydı.

Dün Paris’te düzenlenen 9 Ocak katliamına karşı büyük yürüyüşe Strasbourg’dan yoğun katılım nedeniyle açlık grevine ziyaretlerin de oldukça az olduğu görüldü. Eylemde yer alan eski HDP Milletvekili Dilek Öcalan ile Mustafa Sarıkaya da Paris’teki yürüyüş ve mitinge katılarak, Öcalan’a yönelik tecrit kırılana kadar eylemde olunacağı mesajı vermişlerdi.